Seierstørken fortsetter for Lillestrøm

Adama Diomande stanger inn matchvinnerscoringen i Strømsgodsets 1-0-seier over Lillestrøm. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)

Et cornermål av Adama Diomande ga Strømsgodset en heldig 1-0-seier over Lillestrøm i eliteserien lørdag. Det var drammensernes første triumf på Åråsen siden 1998.

Kampfakta:
Eliteserien fotball menn lørdag:

Lillestrøm – Strømsgodset 0-1 (0-1)

6.245 tilskuere

Mål: 0-1 Adama Diomande (25).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Björn Bergmann Sigurdarson, Lillestrøm, Mohammed Abu, Adama Diomande, Strømsgodset.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Sead Ramovic (Jakob Faye Lund fra 70.) – Fredrik Stoor, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Jesper Westerberg (Stian Ringstad fra 46.) – Erling Knudtzon (Luke Rodgers fra 46.), Guy Roger Toindouba, Petter Vaagan Moen, Palmi Rafn Palmason – Johan Andersson, Björn Bergmann Sigurdarson.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Alexander Aas, Kim André Madsen, Abdul Razak Nuhu – Gustav Mendonca Wikheim (Peter Kovacs fra 57.), Alfred Sankoh (Anders Ågnes Konradsen fra 74.), Mohammed Abu – Stefan Johansen, Ola Kamara, Adama Diomande (Lars Sætra fra 89.).

Samtidig markerte tapet Lillestrøms 17. strake eliteseriekamp uten seier. Sist laget vant var 3-1 over Sarpsborg 7. august i fjor. Magnus Haglunds gutter har kun samlet tre poeng på årets seks første kamper.

For Strømsgodset er situasjonen en helt annen. Blåtrøyene kjemper i toppen av serien etter lørdagens 1-0-seier. Den var noe ufortjent da det var vertene som styrte kampen, men Diomandes heading etter 24 minutter ble den avgjørende faktoren.

– Dette er tungt. Vi sliter fortsatt med å sette målsjansene. I dag skaper vi tilstrekkelig med sjanser til å ta alle poengene, men vi sliter utrolig mye med å omsette sjansene i mål, sa Haglund til TV 2.

Sjansesløseri

Før scoringen hadde Lillestrøm skapt to brukbare målsjanser. Johan Andersson fyrte ballen like utenfor fra 15 meter etter elleve minutter. Like etterpå ble Björn Bergmann Sigurdarson spilt alene igjennom, men Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey reddet mesterlig.

«Kanarifuglene» burde ha utlignet før sidebytte. Også Guy Toindouba og Petter Vaagan Moen fikk gode muligheter uten at det ga nettsus. Laget virker nærmest vaksinert mot å score. Sigurdarson skaper mye offensivt for LSK, men islendingen har ikke scoret siden i fjor sommer.

Første siden '98

Annen omgang startet med noe lavere tempo. Vertene hadde ballen mest, og også etter pause var det Kwarasey som fikk mest å gjøre av målvaktene på Åråsen. Etter 72 minutter sto halve Lillestrøm-laget i kø for å sette ballen i mål etter en dødball, men gjestene fikk klarert. Det ble siste store mulighet i kampen som ebbet ut til borteseier.

Det var første gang siden 22. august 1998 at Strømsgodset vant borte mot Lillestrøm (4-2). Den gang var lørdagens matchvinner Diomande kun åtte år gammel.

– Det var godt å vinne i dag. Sist vi vant på Åråsen, satt jeg og så kampen på TV sammen med faren og broren min, sa Diomande.