Spillanmeldelse: «Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations»

Enda bedre ninjastorm

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations

I påvente av nye episoder får vi et samleprodukt med det beste fra to generasjoner ninjahelter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta:

Spilltittel: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations

Utgis på: Playstation 3, Xbox 360

Testet på: Playstation 3

Utgivelsesdato: 30. mars 2012

Aldersmerking: 12+ (www.pegi.info)

Sjanger: Action, slåssing

Utvikler/utgiver: CyberConnect2/Namco Bandai

Animasjonsserien om Naruto, gutten som vokser opp med et ønske om å bli en vaskekte ninjamester, har gått sin seiersgang verden over de siste femten årene. I løpet av denne tiden har uendelig mange spilladaptasjoner kommet som perler på en snor. Det var likevel ikke før CyberConnect2 førte ninjauniverset inn på den nåværende konsollgenerasjonen med Ultimate Ninja Storm-serien, at suksessen virkelig tok av.

Generations er spill nummer tre i franchisen, men fremstår mer som en slags versjon 2.5, og fungerer som en samling av det de to foregående spillene gjorde bra. Handlingen ses gjennom øynene til ti utvalgte hovedpersoner, og tar for seg Narutos saga fra begynnelsen til de nyeste episodene i TV-serien. Selve historiedelen er lite annet enn en glorifisert og ubalansert arkademodus, men historien har heller aldri vært hovedfokuset i Ultimate Ninja Storm-spillene.

Les også: Zombiemassakre

Det er nemlig slåssingen, og de mange bataljene mellom de forskjellige ninjafigurene, som er spillets hjerte og sjel. Det meget intuitive kampsystemet fra tidligere spill har gjennomgått flere vesentlige endringer siden sist, hvorav alle har ført til bedre flyt og dynamikk i kampene. Med over 70 spillbare figurer med flere ulike angrepsvariasjoner, og en utbedret flerspillerdel, er det mye å bryne seg på. Det gjør heller ingenting at spillet ser fantastisk ut med grafikk som ofte overgår opphavsmaterialet.

Jeg hadde ikke hadde takket nei til flere nyvinninger, men Ultimate Ninja Storm Generations er et massivt spill, med kjerneelementer som stadig underholder veteraner så vel som nykommere.

Les også:

Fotball langt fra Drillos

Asura's Wrath: Helsprøtt japansk blandingsprodukt

Eventyrspill av den gamle sorten

Ambisiøst rollespill i «The Last Story»

Les alt om spill

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden