Rekdal: – Totalt sett var vi heldige

UTLIGNING: Innbytter Lars Fuhre stusser inn 1-1 for Aalesund i hjemmekampen mot Rosenborg fredag kveld. Dramatikken var langt fra over med det. (Foto: NTB Scanpix)
UTLIGNING: Innbytter Lars Fuhre stusser inn 1-1 for Aalesund i hjemmekampen mot Rosenborg fredag kveld. Dramatikken var langt fra over med det. (Foto: NTB Scanpix)

Steffen Iversen nikket Rosenborg i føringen, misbrukte så en straffe, før Jonatan Tollås Nation og Aalesund reddet 2-2 i de intense sluttminuttene av fredagens kamp fotballens eliteserie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesunds 200. kamp i eliteserien levde helt til siste sekund. Rosenborgs hjemvendte spiss Iversen som så ut til å bli mannen som avgjorde. Veteranen steg til værs på en corner fra Ole Kristian Selnæs og stanget inn 2-1 med bare seks minutter igjen av ordinær spilletid.

Kun tre minutter etter kunne Iversen punktert oppgjøret fra straffemerket etter at Rade Prica ble felt av AaFK-kaptein Daniel Arnefjord. 35-åringen blåste isteden forsøket utenfor målstengene. Det tillot hjemmelaget å komme tilbake og klare uavgjort.

Akkurat i det kampuret passerte 90 minutter fikk Jonatan Tollås Nation nok rom til å styre inn 2-2 på en dødball.

Bortdømt?

Aalesund-leiren var illsinte på dommer Svein Oddvar Moen etter kampen. Vertene mente AaFK skulle hatt frispark både før Iversens 2-1-mål, og i situasjonen før RBK ble tildelt straffe.

Trener Kjetil Rekdal var påpasselig med å sende spillerne raskt i garderoben etter at Moen blåste av. Rekdal hevdet Rosenborg-back Jon Inge Høiland innrømmet at tangotrøyene ble snytt for et klart frispark før Iversens mål. Likevel var den frittalende treneren fornøyd med ett poeng.

– Totalt sett var vi heldige som fikk med oss poeng. Vi var underlegne i begynnelsen av kampen og kunnet ligget under 0-3. I annen omgang var vi fullt på høyde med dem og begynte å vise oss fram, oppsummerte Rekdal.

Les også: Huseklepp returnerer til Norge

Skuffet Jönsson

RBK-kollega Jan Jönsson var naturlig nok mindre fornøyd. Mannskapet hans både ledet og bommet på straffe i de avgjørende sluttminuttene.

– Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å beholde ledelsen og ikke tok tre nye poeng. Vi ble litt preget av rokeringene vi måtte gjøre da Mikael Dorsin og Borek Dockal ble skadd. Dette var en blandet prestasjon fra oss. Men vi skapte nok til å vinne, konstaterte svensken.

Rosenborg kom best i gang i medvinden på Sunnmøre. Trønderne hadde allerede misbrukte en dobbeltmulighet før Rade Prica sendte gjestene foran i åttende spilleminutt.

Markus Henriksen mottok ballen på gjestenes høyreside og slo perfekt inn mot Prica. Svensken timet innløpet litt feil, men rettet det opp med å styre ballen inn med en frekk hælflikk.

Les også: Guardiola slutter som Barcelona-trener

Ampert

Utover i førsteomgangen steg temperaturen i kampen. En amper stemning bredte seg over kunstgresset i jugendbyen. Sene taklinger fra begge lag resulterte i flere gule kort, og dommer Moen fratok RBK en god mulighet da han burde brukt fordelsparagrafen.

Mens RBK måtte bytte ut Dorsin (lårstrekk) og Larsen (ankelskade), valgte Rekdal å bytte ut backen Ville Jalasto til fordel for Lars Fuhre før halvtimen var unnagjort.

Sistnevnte bytte viste seg å være lurt. Fuhre var nemlig mannen som utlignet fire minutter før sidebyttet. 22-åringen var overraskende nok sterkest i luftrommet på en dødball, kom både Iversen og Prica i forkjøpet, og stusset inn 1-1.

Les flere nyheter

Personvernpolicy