Tre menn pågrepet i ny terrorsak i Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn i tjueårene er pågrepet i København i forbindelse med en ny terrorsak, opplyser Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mennene var i besittelse av automatvåpen og ammunisjon, og PET mener at de var i ferd med å forberede en terrorhandling.

De tre mennene vil imidlertid ikke bli siktet for brudd på terrorlovgivningen når de fremstilles for varetektsfengsling lørdag, kun for overtredelse av våpenlovgivingen, ifølge politiet i København.

Legger lokk på saken

Rettsmøtet vil gå for lukkede dører, og politiet har nærmest lagt lokk på saken. PET avviste fredag å gi flere opplysninger. De vil heller ikke oppgi de nøyaktige tidspunktene for pågripelsene.

Les også: Advarer mot danske Breivik-kopier

Tidligere på dagen ble det kjent at to av de pågrepne bor i Danmark, mens én er bosatt i Egypt. De to som er bosatt i Danmark, er en jordansk og en tyrkisk statsborger. Mannen som er bosatt i Egypt, er dansk statsborger.

De tre er alle i alderen 22-23 år, og alle ble pågrepet i København-forstaden Herlev, to på stasjonen og én i en leilighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Danske ektremister forbereder seg på rasekrig

Ransakelser

København-politiet skal nå bidra i den videre etterforskningen. Den skal forsikre at eventuelle terrortrusler er blitt håndtert og avverget med pågripelsene som er gjort, opplyser PET.

Den danske etterretningstjenesten er i full gang med ytterligere undersøkelser. Fredag ble det blant annet gjennomført ransakelser på flere adresser. Ytterligere seks personer er brakt inn til avhør, men det er ikke ventet at de vil bli fengslet.

Les også: PST måtte slette info om høyreekstreme

– Overraskende

En tidligere dansk etterretningssjef er forundret over de angivelige terrorplanene.

– Det er overraskende at det fremdeles finnes folk i Danmark som tror at terrorisme kan la seg gjennomføre, sier tidligere PET-sjef Hans Jørgen Bonnichsen til Ritzau.

– Det overrasker meg at det fortsatt er folk som flørter med terrorisme og tror at den slags kan la seg gjøre i Danmark med det bolverk som PET er i stand til å sette opp, sier Bonnichsen, som ledet PET i perioden 1997-2006.

Les også:

Advarer mot enslige terrorister

Les flere nyheter