Hevder serber snakker usant i Dagblad-intervju

IKKE SANT: Milorad Pelemis, som kan være serberen som Anders Behring Breivik møtte i Liberia i april 2002, sier til Dagbladet at han ikke har vært utenfor Serbia siden 2001. Ifølge et serbisk nyhetsmagasin er dette usant. (Foto: NTB Scanpix)
IKKE SANT: Milorad Pelemis, som kan være serberen som Anders Behring Breivik møtte i Liberia i april 2002, sier til Dagbladet at han ikke har vært utenfor Serbia siden 2001. Ifølge et serbisk nyhetsmagasin er dette usant. (Foto: NTB Scanpix)

Det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna hevder fredag i en artikkel at serberen Milorad Pelemis snakker usant i et intervju med Dagbladet tidligere denne uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsmagasinet skrev for en uke siden at Milorad Pelemis kunne være serberen som Anders Behring Breivik møtte i Liberia i april 2002. Til Dagbladet sa Pelemis at han ikke hadde vært utenfor Serbia siden 2001, og at han ikke hadde hatt pass siden da.

Ifølge nyhetsmagasinet, som selv viser til anonyme kilder, er dette usant. Pelemis skal ha hatt flere pass, og han skal ha vært utenlands, hevder magasinet.

Les også: Breivik reagerte for første gang

Samtidig skriver magasinet at Pelemis skal ha kommet med drapstrusler mot en annen, tidligere serbisk paramilitær ved navn Jugoslav Petrusic. Slobodna Bosna skriver at truslene skyldes at Petrusic for kort tid siden vitnet i en Srebrenica-rettssak i Sarajevo.

Samme Petrusic sier ifølge Slobodna Bosnas kilde at Breivik ikke har møtt noen serber og at han skal være villig til å komme til Oslo for å vitne om dette.

Les også:

Forsvarerne kaster om på vitnelisten

Vakt: - Har vært redd for bombebil i flere år

Les Breiviks forklaring ord for ord

Les alt om 22. juli

Les flere nyheter

Personvernpolicy