Guardiola slutter som Barcelona-trener

I et halvt år bar Pep Guardiola (41) på hemmeligheten om at han vil slutte som trener for stjernene i Barcelona etter sesongslutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Assistenten Tito Vilanova tar over som hovedtrener. 42-åringen har vært Guardiolas assistent siden 2007.

På en pressekonferanse fredag, etter et par dager med spekulasjoner og lekkasjer i spanske medier, kom bekreftelsen. Den spanske cupfinalen 25. mai mot Athletic Bilbao blir slutten på den fantastiske Guardiola-æraen.

– Jeg beklager all usikkerhet de siste ukene. Jeg har alltid ønsket korte kontrakter på grunn av at kravene i Barcelona er så enorme. Fire år er en evighet som Barcelona-trener. Nå som vi er ute av kampen i de to hovedturneringene, var det er riktig tidspunkt å fortelle dette, sa Guardiola.

Les også: Chelsea til mesterligafinale med 2-2 mot Barcelona

Han fikk takk på takk på takk for innsatsen de siste fire årene av klubbpresident Sandro Rosell fredag.

Siden ansettelsen i mai 2008 har Guardiola ledet Barcelona til 13 trofeer. Det 14. og siste kan komme i cupfinalen mot Athletic Bilbao 25. mai.

Spanske medier har de siste dagene spekulert i avgjørelsen, som viste seg å være riktig. «Pep forlater klubben», skrek førstesiden i den katalanske avisen Sport fredag.

Guardiola var playmaker i Barcelona fra 1990 til 2001. Etter svippturer innom flere forskjellige klubber, ble han omsider trener for klubbens reservelag.

Les også: Barcelona ruslet inn til ligagull

I mai 2008 ble han ansatt som hovedtrener etter nederlenderen Frank Rijkaard.

Resten er et fotballeventyr – som for Guardiolas del endte med nedtur etter semifinaleexit mot Chelsea i mesterligaen og trolig seriegullglipp mot erkerival Real Madrid denne uken.

Tre tap på en uke har satt spørsmålstegn ved nøkkelen til suksess for Barcelona – det grenseløst etablerte spillet foran motstanderens 16-meter.

Chelsea og Real Madrid har funnet mottrekkene. Guardiola innrømmet etter Chelsea-tapet at laget ikke har noen annen oppskrift.

To seirer i mesterligaen, tre i serien og to i klubb-VM er Josep Guardiolas største trenermeritter.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy