Mange såret i flere bombeangrep i Ukraina

Minst 27 personer er såret i fire bombeangrep i den ukrainske byen Dnepropetrovsk. President Viktor Janukovitsj kaller det en utfordring for nasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser dette som en ny utfordring for oss, for hele landet, sa president Janukovitsj.

Påtalemyndigheten etterforsker dette som terrorangrep, melder avisen KyivPost, men ingen var pågrepet fredag ettermiddag. Det er også uklart hva motivet kan være.

Innenriksdepartementet opplyste fredag at totalt 27 mennesker ble såret. Ifølge politiet var alle bombene plassert i søppeldunker. Den første gikk av ved en trikkeholdeplass i byen, hvor 13 personer ble såret.

En halv time senere smalt det også ved en kino i byen, og 11 personer ble såret, deriblant ni barn, opplyser myndighetene.

Kort tid etter det igjen kom det melding om en tredje eksplosjon i byen. Her skal minst to personer ha blitt såret.

Les også: Forsvarer: Timosjenko sultestreiker

Den fjerde bomben skal ha gått av et sted i sentrum, men det er ikke kommet meldinger om sårede i denne eksplosjonen.

Industribyen Dnepropetrovsk er i juni en av vertsbyene for EM i fotball, som Polen og Ukraina arrangerer sammen.Dette er også hjembyen til opposisjonsleder og tidligere statsminister Julia Timosjenko.

Hun ble i fjor dømt til sju års fengsel for maktmisbruk i forbindelse med en gasskontrakt inngått mellom Ukraina og Russland i 2009. Timosjenko og hennes støttespillere mener rettssakene er politisk motivert.

Les flere nyheter

Personvernpolicy