Åpen for alle - alltid

- Ikke mye vi vet på nåværende tidspunkt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ber om tips etter at en mann ble funnet drept i bagasjerommet på en bil på vestkanten i Oslo. Eieren av bilen er meldt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den drepte ble funnet i en grå Volkswagen Golf i Sondrevegen på Montebello torsdag kveld.

– Bilen settes i sammenheng med en savnetsak på Romerike, men politiet vet ikke om det er vedkommende som disponerer bilen, som er funnet drept, opplyste pressesjef Unni Turid Grøndal i Oslo politidistrikt fredag kveld.

Se video fra politiets pressekonferanse om saken

Politiet undersøker savnetsaken nøye, parallelt med øvrige spor i drapsetterforskningen. Den savnede mannen er ikke en kjenning av politiet.

– Det er naturlig også å lete etter informasjon hos den som disponerer bilen, opplyser Grøndal.

Den dreptes identitet er ennå ikke klarlagt, og politiet avventer svar fra rettsmedisineren.

Etterlyser tips

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at politiet ikke vet hvor lenge mannen har ligget i bilen eller hvor lenge bilen har stått parkert ved snuplassen der mannen ble funnet. Politiet har så langt ingen mistenkte i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er veldig interessert i tips fra publikum dersom de har sett noe uvanlig i området, gjerne så langt tilbake som en uke. At vi går en uke tilbake er et skudd litt i blinde, siden det er mye vi ikke vet på det nåværende tidspunkt, sier Rohde.

Mannen er ifølge VG drept med flere knivstikk. Dette vil imidlertid ikke politiet kommentere fredag.

– Det er et drap, slo imidlertid Rohde fast overfor avisen.

Bilde av en sølvfarget 2008 modell Volkswagen Golf som tilsvarer bilen hvor en mann ble funnet drept i Sondrevegen på Montebello i Oslo sent torsdag kveld. (Foto: Politiet/NTB scanpix)Bilde av en sølvfarget 2008 modell Volkswagen Golf som tilsvarer bilen hvor en mann ble funnet drept i Sondrevegen på Montebello i Oslo sent torsdag kveld. (Foto: Politiet/NTB scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Naboer varslet

Mannen ble funnet død i bagasjerommet i 21.30-tiden torsdag kveld. Det skjedde etter at politiet hadde fått tips fra naboer om en feilparkert bil.

– Naboer varslet politiet klokken 18.23 fredag kveld, men den ble ikke prioritert av politiet med en gang fordi det ble antatt av dette var en trafikkmelding. Først klokken 21.30 i går ble bilen undersøkt og den døde personen funnet, sier Rohde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet arbeidet på stedet hele natt til fredag.

– Skader på personer og funn på stedet gjorde at det ble åpnet drapsetterforskning, sier Rohde.

Sett søndag

Foreløpig vil politiet ikke fortelle hva slags bil mannen ble funnet i, bortsett fra at det er en stasjonsvogn og at det kan være aktuelt å gå ut med bilder av bilen i løpet av kort tid.

Ifølge en nabo i området har bilen stått parkert ved snuplassen i flere dager. Naboen forteller til Dagbladet at han så bilen stå på snuplassen første gang søndag morgen.

– Jeg syntes det var rart at den hadde stått der så lenge, det er ikke lov å parkere der. Så i går kveld kontaktet jeg politiet, sier naboen, som ikke skal ha kikket inn i bilen.Politiet fortsetter vitneavhør av beboerne i området


Les flere nyheter