Kleppa gir seg neste år

NOK ER NOK: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gir seg 20 år etter at hun ble valgt inn på Stortinget. (Foto: NTB scanpix)
NOK ER NOK: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gir seg 20 år etter at hun ble valgt inn på Stortinget. (Foto: NTB scanpix)

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) tar ikke gjenvalg ved valget neste år. Hun ble valgt inn på Stortinget for 19 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at jeg ikke tar gjenvalg ved valget neste år. 20 år er lenge, og det er på tide å slippe til yngre og friske krefter, sier Kleppa til Stavanger Aftenblad.

Hun forteller at hun flere ganger tidligere har vurdert å gi seg, men at hun hver gang har blitt oppfordret til å fortsette. Denne gangen er imidlertid beslutningen endelig, forteller 63 år gamle Kleppa.

Store sko

Kleppa ble valgt inn på Stortinget høsten 1993. Ifølge avisen tyder alt på at rogalendingen Geir Pollestad rykker opp som listetopp fra fylket når Kleppa gir seg.

– Jeg har svart nominasjonskomiteen at jeg stiller. Det blir eventuelt store sko å fylle etter Magnhild, men jeg var aldri i tvil, sier Pollestad.

Kleppa understreker at hun skal stå på til siste slutt før hun går av, både for samferdselssektoren i Norge og for at Sp skal gjøre et så godt valg som mulig.

Ingen planer

– Det er fortsatt full guffe i departementet, og det er fortsatt vei, bane og sykkel som sviver rundt i hodet mitt. Hva som skjer etter høsten 2013, vil jeg tenke på senere, sier Kleppa.

Det er imidlertid uaktuelt å gå tilbake i den gamle lærerjobben hun hadde fram til 1993. Kleppa ønsker ikke å kommentere om hun kan være aktuell som erstatter for Tora Aasland som fylkesmann i Rogaland, og hun vil heller ikke slå fast at hun blir pensjonist.

– Akkurat nå er jeg absolutt ikke klar for en pensjonisttilværelse, men jeg vet ikke hva jeg føler etter valget, sier Kleppa.

Les flere nyheter

Personvernpolicy