Finaledrøm i oppfyllelse for Bayern

HELT: Bayern Münchens keeper Manuel Neuer ble den store helten i straffedramaet mot Rela Madrid, og reddet tre av fem straffer. (Foto: AFP Photo)

Bayern München slo ut Real Madrid på straffer i semifinalen og får spille mesterligafinale mot Chelsea på sitt eget stadion.

Fakta: Real Madrid - Bayern München
  • Real Madrid (Spania) – Bayern München (Tyskland)
  • 2-1 (sammenlagt 3-3), 1-3 på straffer.
  • Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (str. 6), 2-0 Ronaldo (14), 2-1 Arjen Robben (str. 27).

Bastian Schweinsteigers avgjørende straffespark sørget for at tyskernes drøm om finalespill på hjemmebane gikk i oppfyllelse. Målvakt Manuel Neuer fortjener også skryt. Han stoppet forsøkene fra både Cristiano Ronaldo og Kaka, mens Sergio Ramos skjøt svakt over. Bayern vant straffesparkkonkurransen 3-1.

Semifinalen mellom de to storklubbene ble en for minneboken. Real hadde kniven på strupen foran returmøtet på Santiago Bernabéu etter 1-2 i første kamp, men bortemålet spanjolene sikret seg i München ga iallfall håp om avansement.

Ronaldo-dobbel

Og det så tidlig ut som om det skulle gå veien for vertene. Kampen var ikke mer enn seks minutter gammel da stemningen blant hjemmefansen eksploderte. Real fikk straffe etter at et skudd fra Ronaldo gikk i armen til David Albada. En iskald Ronaldo sendte keeper feil vei og satte sikkert inn 1-0 i det høyre hjørnet.

Real-supporterne skulle få mer å juble for. Et snaut kvarter var spilt da Ronaldo satte inn 2-0. Da kokte det på tribunene, og Ronaldo jublet for sitt tiende mål på ti kamper i mesterligaen denne sesongen.

Noen minutter tidligere hadde Arjen Robben misbrukt en stor mulighet da Bayern-stjernen skjøt over fra kort hold. Men gjestene fra Tyskland nektet å la seg knekke etter den tunge starten.

Etter 26 minutter fikk Bayern straffe da Pepe dyttet Mario Gómez i feltet. Iker Casillas fikk en hånd på ballen, men kunne ikke stoppe det harde skuddet til Robben fra 11-meteren.

Sjanser

Mens tirsdagens semifinale mellom Barcelona og Chelsea ble preget av at engelskmennene la seg bakpå, vartet Real og Bayern opp med festspill. Men tross offensiv iver hos begge lag, ble det ikke flere mål i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger.

Da begynte flere av spillerne på begge lag å bli slitne, og heller ikke der lyktes noen av lagene å score. Dermed måtte det straffer til for å avgjøre hvem som skulle få møte Chelsea i finalen.

I finalen 19. mai kommer Chelsea på besøk til München. Engelskmennene slo ut Barcelona med 3-2 sammenlagt tirsdag.