Intimkonsert med Kent

Det blir mange store utendørskonserter med Kent i sommer, men også noen få klubbkonserter. (Foto: NTB scanpix)
Det blir mange store utendørskonserter med Kent i sommer, men også noen få klubbkonserter. (Foto: NTB scanpix)

Kent spiller seks klubbkonserter i år. En av dem er på Rockefeller 25. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag slipper Kent sitt nye og tiende studioalbum, "Jag är inte rädd för mörket". Det følges opp med en omfattende sommerturné, med fire stopp i Norge.

Men i tillegg legger bandet i mai for første gang på mange år ut på en liten klubbturné, og en av disse blir altså på Rockefeller i Oslo. De andre fem byene som får Kent på klubbvisitt er København (24. mai) Stockholm (26.), Göteborg (30), hjembyen Eskilstuna (31) og Malmö (2. juni).

Litt støy

Det har vært en del støy i hjemlandet i forbindelse bandets nye album. Først trakk de seg på kort varsel fra "Skavlan", så vakte de oppsikt ved å lansere egen vin. Og ikke minst: gi det eneste "eksklusive" intervjuet denne våren til vinbladet "Livets goda".

Øvrig svensk presse ble avspist med en stor pressekonferanse i Stockholm i går, hvor pressen måtte dele på plassen med inviterte fans og bloggere. Totalt møtte 200 påmeldte opp i Berns salonger, sentralt i Stockholm.

Mediefiendtlige?

Svenske medier har av den grunn beskyldt Kent for å være mediefiendtlige, noe bandmedlemmene ikke helt uventet var sterkt uenige i. De mente tvertimot at det var en måte å hilse alle velkommen på, skriver Dagens Nyheter.

- Det lå ikke noen annen tanke enn det bak invitasjonen, uttalte vokalist Jocke Berg på pressekonferansen, ifølge Dagens Nyheter.

På den samme seansen hevdet bandet at intensjonen med "Jag är inte rädd för mörket" var å lage en kontrast til den smalere "En plats i solen".

Les også: Fordømt fengende

- Trolig hadde plata blitt genierklært hvis noen andre enn oss hadde lagd den. Dette er ingen hipsterplate. Det er en åpen plate som skal tiltale alle, ingen liten eksklusiv klikk, erklærte Martin Sköld.

Et mantra

Selv om tittelen fastslår at de ikke er redd mørket, ble det påpekt at tekstene puster uro, redsel og mørke.

- Tittelen er en slags mantra, som når man sier at man ikke er redd for å fly, for å bekjempe frykten for å fly. Det er en oppfordring og påminnelse om at man må konfrontere mørket selv om det kan synes veldig vanskelig, forklarte Jocke Berg og tilføyde:

- Når man har barn, begynner man å tenke på hva slags land og tid de kommer til å vokse opp i. Det fins mange ubehagelige strømninger i vårt samfunn for tida, og det preger naturlig nok også tekstene.

Seks sommerkonserter i Norge

Foruten klubbturnéen i slutten av mai, legger Kent også ut på en større sommerturné en måned seinere. Startskuddet går i Helsinki 27. juni, mens finalen finner sted på Plenen i Bergen 25. august.

I løpet av disse to månedene vil de spille 20 konserter rundt om i de nordiske land, med Hamar (30. juni), Stavern (13. juli), Oslo (10. august), Ålesund (17. august) og Stavanger (24. august) som øvrige norske spillesteder.

Les også: Stedet Kent liker best

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyhetssaker her