Mitt Romney seiret i fem nye delstater

Tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney blir etter alt å dømme Republikanernes presidentkandidat til høsten. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney blir etter alt å dømme Republikanernes presidentkandidat til høsten. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Mitt Romney har vunnet Republikanernes nominasjonsvalg i de fem delstatene Connecticut, Rhode Island, Delaware, New York og Pennsylvania, viser prognosene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem delstatene sender til sammen 231 delegater til Republikanernes landsmøte i slutten av august.

Ifølge CNN har Romney fra før 695 delegater i ryggen, og med seier i tirsdagens fem delstater tok han dermed et langt steg nærmere de 1.144 han trenger for å bli partiets presidentkandidat til høsten.

Les også: Obama har høyere skatteprosent enn søkkrike Romney

Etter å ha proklamert tirsdagens seier, gikk den tidligere Massachusetts-guvernøren hardt ut mot president Barack Obama og anklaget ham for svakt lederskap.

– Hva har vi å vise til etter tre og et halvt år med president Obama? Har det blitt lettere å få endene til å møtes, å selge huset eller å kjøpe nytt? Har dere spart nok til pensjonisttilværelsen, tjener dere mer på jobben, spurte Romney under en tale i New Hampshire.

Les også: Banen klar for Romney

Romney langet deretter ut mot Obamas økonomiske politikk og hevdet at denne har bidratt til at amerikanerne nå har mistet både håp og drømmer.

– Folk lider og vi vet at noe er galt, forferdelig galt med den retningen dette landet har tatt, fortsatte Romney.

– Dette valget dreier seg om hvilket Amerika vi ønsker å leve i, la han til.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden