Ingen personer funnet i nedbrent hybelhus i Bærum

Hunden som saumfarte det nedbrente hybelhuset på Fornebu søndag kveld fant ingen omkomne. Dermed er det klart at alle som var i huset da brannen startet lørdag, kom seg ut i tide.

Brann i Oksenøyveien på Snarøya lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Brann i Oksenøyveien på Snarøya lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fordi det ikke var klart hvor mange personer som bodde i hybelhuset, valgte politiet søndag kveld å sende inn en åstedshund i det nedbrente bygget for å lete etter eventuelle omkomne. Hunden, som er av rasen schæfer og er spesialtrent til å lete etter mennesker på branntomter, gjorde ingen markeringer.

– Vi anser derfor søket som ferdig og at det ikke ligger folk igjen i brannruinene, sier operasjonsleder Arild Bakken i Asker og Bærum politidistrikt.

Han fortalte til NTB tidligere på kvelden at det ikke var noen som var savnet etter brannen, men at de valgte å gjennomføre grundige undersøkelser på grunn av usikkerheten rundt hvor mange som bodde i huset.

Hybelhuset, som kan ha vært leid ut ulovlig til østeuropeiske bygningsarbeidere, ble totalskadd før brannvesenet fikk kontroll over brannen lørdag kveld. Mellom 20 og 30 polske og latviske arbeidere klarte ifølge NRK å komme seg ut av bygget etter at brannen startet ved å knuse vinduene og hoppe ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalskadd

Tre krimteknikere jobbet søndag kveld med å prøve å finne årsaken til brannen.

– Huset er såpass utbrent at det er vanskelig å gjennomføre undersøkelser. Det er ikke trygt å bevege seg der fordi det er fare for at man skal rase gjennom, så undersøkelsene må gjøres forsiktig. Det vil derfor ta litt tid før vi kan klargjøre brannårsak, sier operasjonslederen.

Ifølge Aftenposten kan hyblene ha vært leid ut ulovlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ifølge våre papirer påpekte vi overfor Oslo kommune i 2010 at det var ulovlig beboelse i huset. Vi ba dem rydde opp. Men så vidt jeg kan se har det ikke skjedd noe, sier plansjef Arthur Wøhni i Bærum kommune til avisen.

– Ulovlig

Oslo kommune mener på sin side at det er Bærum kommune som har ansvaret for å følge opp bruken av huset i Oksenøyveien på Fornebu.

Ifølge utleieren som selv bodde i første etasje, bodde det om lag 30 østeuropeiske bygningsarbeidere i hyblene. Den 47 år gamle byggmesteren sier til Aftenposten at han har antatt at utleievirksomheten var lovlig og at myndighetene flere ganger har vært på kontroll ved hybelhuset i Oksenøyveien i Bærum kommune.

Heller ikke politiet har søndag kveld oversikt om utleieforholdene var lovlige eller ikke.

– Vi vil begynne å undersøke dette når de kommuneansatte er tilbake på jobb mandag, sier operasjonsleder Bakken.

Les flere nyheter