1.350 palestinske fanger sultestreiker i Israel

Minst 1.350 palestinske fanger deltar i den stadig mer omfattende sultestreiken i protest mot forholdene i israelske fengsler, opplyser en talskvinne for fengselsmyndigheten i Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen sluttet 150 personer seg til streiken, etter at 1.200 fanger tirsdag nektet å ta til seg mat før forholdene blir forbedret.

Ti palestinere har sultestreiket i lengre tid, to av dem i 54 dager. Tilstanden for de to forverrer seg nå raskt, opplyste en organisasjon for fangers rettigheter, Adameer, søndag.

Fangene protesterer spesielt mot ordningen med såkalt «administrativ forvaring», som tillater at mistenkte kan holdes fengslet uten lov og dom i ubestemt tid i opptil seks måneder av gangen. Ordningen skriver seg fra det britiske mandatstyret, men brukes fortsatt.

Av de 4.699 palestinerne som i dag sitter i israelske fengsler, sitter 319 i administrativ forvaring, viser tall fra en palestinsk fangeforening.

Blant fangene er også 185 mindreårige.

Tallet på palestinere i israelske fengsler har falt siden i fjor da 1.027 fanger ble løslatt som følge av fangeutvekslingen med den israelske soldaten Gilad Shalit.

Les flere nyheter

Personvernpolicy