Støre skulle gjerne vært støyen foruten

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han ville bedt om en habilitetsvurdering om han hadde visst hvor mye oppstyr det skulle bli. Foto: Berit Roald / Scanpix
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han ville bedt om en habilitetsvurdering om han hadde visst hvor mye oppstyr det skulle bli. Foto: Berit Roald / Scanpix

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han ville ha bedt om en habilitetsvurdering dersom han hadde hatt en anelse om hvilken støy bevilgningen til Senter for nordområde-logistikk kom til å skape flere år senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til NRK sier Støre at han i 2008 gjorde den vurdering som loven sier han må gjøre.

– Er jeg habil eller er jeg inhabil? Min konklusjon ble at jeg var habil, og det står jeg for, sier utenriksministeren.

– På den annen side er det ikke vanskelig å si at dersom jeg hadde visst hva disse fem ukene skulle bringe med seg av støy, så ville jeg bedt om en slik vurdering. Jeg har gjort mye annet i disse fem ukene, men alt har dreid seg om denne saken, og det kunne jeg gjerne vært foruten, sier Støre.

Den 7. mai skal Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ha en åpen høring om saken vedrørende utenriksministerens forhold til en av nøkkelpersonene bak nordområdesatsingen, rederen Felix Tschudi.

Les flere nyheter

Personvernpolicy