Frp gikk ikke inn for homoadopsjon

Sivert Bjørnstad Fpu fra Sør-Trøndelag stemmer for på modernisering av familiepolitikk (t.v. Tristan Dupré. t.h. Erik Tørrissen) på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte 2012 på Gardermoen søndag Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Sivert Bjørnstad Fpu fra Sør-Trøndelag stemmer for på modernisering av familiepolitikk (t.v. Tristan Dupré. t.h. Erik Tørrissen) på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte 2012 på Gardermoen søndag Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Fremskrittspartiet går likevel ikke inn for å tillate at homofile får adoptere barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget fra Sør-Trøndelag Frp og Fremskrittspartiets Ungdom om å modernisere partiets familiepolitikk fikk ikke nok stemmer til å bli vedtatt under landsmøtet. I stedet ble forslaget oversendt komiteen som skal revidere partiprogrammet foran valget til neste år.

– Forslaget trenger en sterkere og bedre forankring i partiet, sa nestleder Per Sandberg da han forklarte redaksjonskomiteens innstilling for landsmøtet søndag.

Les også: Frp droppet ultimatum om bompenger

Ektepar av samme kjønn har rett til å bli vurdert som adoptivforeldre i henhold til endringene i ekteskapsloven som ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009.

– Dette handler om medmenneskelighet og å sette enkeltindividets rettigheter først, sa Lene Langemyr fra Aust-Agder Frp da hun anbefalte landsmøtet å slutte opp om forslaget.

Les også: Vil gjøre Frp til snusernes parti

Mazyar Keshvari fra Oslo slo fast at det er galt og diskriminerende å trekke omsorgsevnen til homofile i tvil. Andre delegater påpekte at homofil adopsjon ikke er til beste for barna og gikk imot forslaget.

– Barn er blitt en handelsvare. Homofile menn kjøper egg og leier seg en surrogatmor. Voksne skal få leve sine liv som de vil, men ikke nekte nyfødte barn rett til en mor eller en far, sa stortingsrepresentant Vigdis Giltun fra Østfold, som mente forslaget også dreier seg om surrogati og beskrev dette som menneskehandel.

Les flere nyheter

Personvernpolicy