125 skadd i togulykke i Nederland

Redningsarbeidere på åstedet for en togkollisjon nær Amsterdam i Nederland lørdag. Foto: Scanpix/EPA.
Redningsarbeidere på åstedet for en togkollisjon nær Amsterdam i Nederland lørdag. Foto: Scanpix/EPA.

Minst 15 mennesker ble alvorlig skadd da to tog frontkolliderte i en forstad til Amsterdam lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde da et ekspresstog kjørte inn i et lokaltog på ei bru i nærheten av stasjonen Sloterdijk ved 18.30-tiden.

En talsmann for politiet opplyser at mellom 15 og 20 mennesker ble alvorlig skadd. Det totale antallet skadde skal være over 100.

– Vi hørte et stort smell. Jeg gikk ut og så folk på gata i panikk, sier en kvinne på stedet til TV-kanalen AT5.

– Noen folk hadde skader i hodet, andre haltet, forteller kvinnen, som legger til at hjelpemannskapene raskt var på plass.

Lav fart

En politikvinne holder en baby som er blant de som ble reddet ut fra et av togene. Foto: Evert Elzinga/Epa.En politikvinne holder en baby som er blant de som ble reddet ut fra et av togene. Foto: Evert Elzinga/Epa.

Togene holdt forholdsvis lav hastighet da ulykken skjedde, og ifølge TV-stasjonen NOS kjørte begge i rundt 50 kilometer i timen. De traff hverandre front mot front, noe som førte til at passasjerer ble kastet ut av setene sine og inn i vegger og vinduer. Mange fikk beinbrudd, mens andre ble forslått.

Bilder lagt ut på internett viser redningsmannskaper som hentet skadde ut av togene på bårer. Noen måtte løftes ut med kran, og et redningshelikopter ble satt inn for å frakte skadde til sykehus.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, og politiet har satt i gang etterforskning for å finne ut hvorfor togene kjørte i hverandre.

Stanset tog til Schiphol

Alle tog mellom Amsterdams sentralstasjon og Schiphol-flyplassen ble innstilt som følge av ulykken. Ingen av ulykkestogene var imidlertid på vei til eller fra Schiphol. Det ene toget gikk mellom Amsterdam og byene Den Helder og Himegen, mens det andre gikk mellom Amsterdam og Uitgeest.

Nederlands verste togulykke noensinne fant sted i januar 1962, da to tog kolliderte nær byen Utrecht og 93 mennesker omkom.

Les flere nyheter

Personvernpolicy