Berlusconi forteller om «burleske leker»

Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel. Foto: AP / Scanpix.
Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel. Foto: AP / Scanpix.

Unge kvinner i nonnedrakt som deltok på Silvio Berlusconis fester, var bare med på en «burlesk lek», sier Italias tidligere statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlusconi forklarte seg fredag for første gang i retten om festene hvor flere titalls kvinner skal ha blitt betalt for sex.

Selv er Berlusconi tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel.

Han anklages også for maktmisbruk da han angivelig fikk politiet til å løslate Mahroug, populært kalt «Ruby hjerteknuseren», da hun ble pågrepet for tyveri.

– I mitt hus var det bare elegante middager, og etter middagen gikk vi noen ganger i teateret, sa den 75 år gamle politikeren og mediemogulen til reportere under en pause i rettssaken.

Les også: Nye historier i retten om Berlusconis fester

Tidligere denne uka fortalte modellen Imane Fadil om kvinner i nonnekostymer som strippet for den tidligere statsministeren. Kvinner på festen fikk penger for å ha sex med Berlusconi, ifølge Fadil.

Berlusconi har avvist alle anklager, og da han ble spurt ut om nonnekostymene, svarte han: – Vi lekte burleske leker.

Berlusconi måtte også forsvare seg mot beskyldninger om at han har forsøkt å betale tre kvinnelige vitner i saken for å holde munn. Ifølge avisa Corriere della Sera skal Berlusconi ha betalt i alt 950.000 kroner til de tre kvinnene.

– Jeg betaler for disse kvinnene fordi livene deres er blitt ødelagt av denne rettssaken, sa Berlusconi i retten. (©NTB)

Personvernpolicy