Semb: – Drillo hører til en eksklusiv klubb

Trenerlegenden Egil «Drillo» Olsen fyller 70 år søndag. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix).
Trenerlegenden Egil «Drillo» Olsen fyller 70 år søndag. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix).

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er imponert over at Egil «Drillo» Olsen fortsatt holder koken som landslagssjef i en alder av 70 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godordene satt løst da Drillo ble feiret på Ullevaal stadion fredag. Han skal lede Norge i VM-kvalifisering for tredje gang fra høsten og runder 70 år søndag.

– Det er imponerende, veldig imponerende. Det er ikke mange over 70 som holder det gående fortsatt, sier Nils Johan Semb til NTB før han trekker fram noen store trenernavn for å sammenligne.

– Han hører til en eksklusiv klubb. Du har Giovanni Trapattoni (73) som skal til EM med Irland, og så har du selvfølgelig Alex Ferguson (70, Manchester United) blant de store som er med, mener toppfotballsjefen.

Han vet at Drillos trenerkarriere på landslaget er over i 2014. Men før det håper han treneren rekker å krone det hele med sitt tredje VM-sluttspill.

– Det er viktig å ikke se seg tilbake nå. Jeg tror han fortsatt har lysten og vil samle all energien inn mot denne kvalifiseringen. Og da er selvsagt drømmen å komme til VM, møte Brasil – og hvorfor ikke å slå dem igjen, sier Semb.

– Drillo er nok fortsatt like sulten, og han vil gjerne krone karrieren med et mesterskap. Og han er nok passe nervøs før denne kvalifiseringen.

Selv om hovedpersonen selv ikke ga uttrykk for at han satte pris på den, mener Semb det var en verdig markering for den blivende 70-åringen fredag.

– Det var en fin seanse som foregikk i riktige former. Det var flere fine taler, og jeg er sikker på at Drillo setter pris på det, avslutter toppfotballsjefen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy