Meny

Sør-Sudan lover å trekke seg ut av Sudan

Medlemmer av en sudansk kvinneorganisasjon demonstrerer utenfor en FN-bygning i Khartoum i protest mot at Sør-Sudan har invadert et viktig oljefelt i regionen Heglig ved grensen mellom Sudan og Sør-Sudan. Nå lover Sør-Sudan å trekke seg ut. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Sudan vil trekke sine soldater ut av det omstridte Heglig-området i Sudan innen tre dager, sier en talsmann for president Salva Kiir.

Informasjonsminister Barnaba Marial sa til journalister i Juba fredag at SPLA-styrkene har fått ordre om trekke seg ut av Heglig, der det ligger et viktig oljefelt.

– En ordnet tilbaketrekking skal begynne med øyeblikkelig virkning, og den skal være ferdig i løpet av tre dager, sa Marial.

Han sa at Sør-Sudans ønske er at Hegligs status blir fastslått gjennom internasjonal mekling.

Les også: Sudans hær på vei mot omstridt grenseområde

En langvarig strid om olje eskalerte bratt i forrige uke da sørsudanske styrker okkuperte det strategisk viktige området Heglig, ett av få oljefelt som Khartoum beholdt kontrollen over etter at Sudan ble delt i fjor sommer. Sudan svarte med bombeangrep mot sør.

Kampene er de verste siden fredsavtalen ble undertegnet i 2005. De to landene har begge beskyldt hverandre for å ville starte en ny krig.

En amerikansk utsending som torsdag hadde samtaler med begge parter, sier at begge sider ønsker å unngå full krig, trass i den krigerske retorikken.

Les også:

FNs sikkerhetsråd krever sudansk våpenhvile

Sudan og Sør-Sudan: På randen av ny krig?

- Sudansk flyangrep mot Sør-Sudan

Sudansk guvernør ber soldater drepe for fote

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært