- Mer penger til islamkritikere under terrorrettssaken

Arne Tumyr, formann for Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Foto: Erlend Aas / Scanpix
Arne Tumyr, formann for Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Foto: Erlend Aas / Scanpix

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge hevder den både har fått flere pengegaver og flere medlemmer etter at terrorrettssaken startet denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terroraksjonene 22. juli satte høyreekstreme, antiislamske og rasistiske ytringer på dagsordenen. Etter at rettssaken mot Anders Behring Breivik startet mandag denne uken, har slike ytringer blusset opp igjen på flere ulike nettforum, skriver Dagsavisen.

Flere av ytringene har kommet på nettsidene til organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Leder Arne Tumyr sier medlemsmengden har økt etter at rettssaken startet, og at organisasjonen denne uken mottok en anonym gave på 50.000 kroner.

– For ikke lenge siden fikk vi en donasjon på det dobbelte beløpet, sier Tumyr.

Les alt om terroren

Organisasjonen har godt over 10.000 tilhengere på sin Facebook-side, men Tumyr ønsker ikke å si hvor mange medlemmer SIAN formelt har.

Organisasjonen ble startet for fire år siden og har som oppgave å avsløre det den mener er «forsøk på å gjøre Norge mer islamsk og reise motstand mot denne prosessen».

– Vi er ikke en rasistisk organisasjon, og vi tar sterk avstand fra Breiviks handlinger. Men mange er enige i enkelte synspunkter, sier Tumyr.

Les flere nyheter

Personvernpolicy