Fortsatt ingen fysiske hindringer rundt Stortinget

Det er fortsatt ikke satt ut fysiske hindringer rundt Stortinget, ni måneder etter terroren. Arkivfoto: Colourbox.com.
Det er fortsatt ikke satt ut fysiske hindringer rundt Stortinget, ni måneder etter terroren. Arkivfoto: Colourbox.com.

Ni måneder etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet er det fortsatt mulig å kjøre bil helt opp til Stortinget. Terrorforsker stiller seg undrende til prioriteringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er gjort både synlige og usynlige sikkerhetstiltak etter 22. juli, sier sikkerhetssjef Berit Michelet ved Stortinget til Adresseavisen, og viser til at det blant annet er foretatt en midlertidig trafikkregulering i Akersgata og at man dermed ikke kan parkere bak Stortinget.

– Det er fysisk mulig, men det er satt opp skilting, påpeker hun, uten å kommentere ytterligere hvorvidt en terrorist ville tatt hensyn til skiltingen.

Les alt om terroren

Forsker Sunniva Frislid Meyer ved Transportøkonomisk institutt har skrevet doktorgrad om terror i offentlige rom. Hun understreker at hun ikke kjenner til risikovurderingen for Stortinget, men stiller seg noe undrende til at Regjeringskvartalet gjerdes kraftigere inn enn Stortinget.

– Nå er dette et mye mindre attraktivt mål enn Stortinget, siden Statsministerens kontor ikke er der lenger. Jeg skjønner at noe inngjerding må til på grunn av rasfare og byggearbeid, men jeg stiller spørsmål ved hvorfor de tar et så stort område. Man prioriterer stedet som allerede er truffet, påpeker Meyer.

Annette Tjaberg, assisterende direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, ønsker ikke å kommentere hvordan de vurderer sikkerheten i bygg som Slottet og Stortinget.

Les flere nyheter

Personvernpolicy