Meny

Muslimer arrangerer fredskonferanse i Oslo

Leder i Islam Net, Fahad Qureshi, frykter økende muslimhat etter Breivik-uttalelser. Nå inviterer han til fredskonferanse i Oslo. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske muslimer frykter at Breiviks uttalelser vil føre til mer islamhat. Nå vil de arrangere fredskonferanse for å fortelle om hva islam går ut på.

Breiviks handlinger var hovedsakelig basert på et sterkt hat mot islam og muslimer. Han så på Arbeiderpartiet som landssvikere for å ha vært det han anså som muslim- og islamvennlige.

- Etter terroren ble det snakket om mer åpenhet og demokrati. Nå er det viktig å fokusere på forebygging av islam- og muslimhat, som var roten til terroren, selve kjernen i problemet, sier leder for Islam Net, Fahad Qureshi.

Han forteller at det er blitt enda viktigere å fokusere på forebygging av islam- og muslim-hat etter 22. juli i fjor.

- Vi må samle oss og gjøre det stikk motsatte av hva Breivik og hans likesinnede ønsker, mener Qureshi og refererer til islamhatet han mener var med å fostre Breivik.

Uriktige påstander

Under rettssaken som har pågått de siste dagene har Breivik kommet med flere påstander om muslimer og hva de har ført til i det norske samfunnet.

«Flere enn 300000 norske gutter og jenter, menn og kvinner, har blitt fysisk og psykisk trakassert og terrorisert, banket opp og ranet av muslimer i Norge siden 1960 og fram til i dag. Flere har begått selvmord som et resultat av disse overgrepene».

Samtlige forskere som norske medier har vært i kontakt med kan bekrefte at disse opplysningene ikke har rot i virkeligheten.

Breivik har også uttalt dette:

«Flere enn 90000 av mine norske søstre har blitt voldtatt av muslimer i Norge siden 1960 og fram til i dag. Flere av disse har blitt gjengvoldtatt eller har begått selvmord som et resultat av voldtekten».

Norske muslimer er redd for at slike uriktige uttalelser fører til mer islamhat, og at disse holdningene skal bli mer utbredt enn i bare de høyreekstreme miljøene.

Nå har Islam Net invitert til fredskonferanse siste helgen i april for å opplyse om hva islam egentlig går ut på.

- Vi må gjøre noe for å sette en stopper for dette hatet. Kunnskap om islam og muslimer er det som kan forebygge dette hatet i å spre seg, sier Qureshi.

Målet er at nordmenn skal få muligheten til bli kjent med muslimer og deres verdier.

- Synes du noe av det vi står for er kontroversielt, så ikke la det forbli i hjertet og ikke la det utvikle seg til frykt. Ikke la det gå over til å bli hat, for resultatet av det kan aldri være godt. Kom, hør, se, lær, still spørsmål og bli kjent med våre verdier og hvorfor vi har disse verdiene. Ikke la uvitenheten utvikle seg til å bli noe vi så resultatet av 22. juli, sier Qureshi.

Verdenskjente muslimske foredragsholdere

Flere verdenskjente foredragsholdere er invitert. De vil snakke om en rekke temaer om islam som vil gi deltagerne mulighet til å bli kjent med islam og hvilket verdigrunnlag mange muslimer lever etter.

Les flere nyheter her

Populært