Meny

Basehopper hentet ned fra fjellveggen i Rauma

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha sittet fast i fjellveggen ved Grisetskolten i rundt fire timer, ble basehopperen til slutt hentet ned av et SeaKing-helikopter torsdag kveld.

– I samarbeid med alpin redningsgruppe i Rauma har et Sea King redningshelikopter nå hentet mannen ned fra fjellet. Han er fløyet videre i ambulansehelikopter til Molde sykehus, sier operasjonsleder Odd Nygård i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen beskriver basehopperen som en voksen mann med norsk statsborgerskap.

Meldingen om at han satt fast i fjellveggen kom like før klokken 17 torsdag ettermiddag, og der ble mannen sittende fram til rundt klokken 21.

En luftambulanse og et Sea King-helikopter forsøkte også tidligere på kvelden å hente ut mannen, men uten hell. Av den grunn ble fjellredningsgruppen også spurt om hjelp.

Mens basehopperen fremdeles satt fast i fjellveggen, klagde han ifølge Nygård over smerter i foten og magen, men hvordan det går med mannen nå, er ikke kjent.

– Skadeomfanget har jeg ingen detaljer om, men han blir tatt hånd om på sykehus, sier Nygård. Grisetskolten ligger like utenfor kommunesenteret Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal.

Ifølge TV 2 er det 1.066 meter høye fjellet et populært sted for basehoppere. Torsdagens basehopperulykke skal ha skjedd i forbindelse med innspilling av en reklamefilm.

Les flere nyheter her

Populært