Politiet jakter to menn etter gullsmedran i Oslo

Gullsmedran på Frogner i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
Gullsmedran på Frogner i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

En gullsmedforretning på Frogner i Oslo ble torsdag ettermiddag ranet med pistol. Store politistyrker jakter gjerningsmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet opplyser via Twitter at dreier seg om to gjerningspersoner. En person i gullsmedforretningen Briljant Ur & Gull ble fastbundet, men ikke skadd.

– Innehaver ble truet med pistol, men ingen er skadd. De har fått med seg store verdier, men utover det vil jeg ikke si hva de har tatt, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet ble varslet klokken 17.15, og ranerne skal ha oppholdt seg i butikken i 15 til 20 minutter.

– Vi har varslet nabodistrikter og grenseoverganger. Nå søker vi etter mennene med store politistyrker. Vi går også gjennom overvåkingskameraer i området, sier Belle.

Hundepatruljer er også på stedet for å lete etter de to mennene.

Politiet beskriver den ene gjerningsmannen som en eldre mann, som trolig har brukt maske med rynker. Han er lav og bred, uten hår. Han er ikledd grå sixpence hatt med brem, en mørk jakke, svart bukse og hvite sko. I tillegg hadde han en trestokk. Tyvegodset ble fraktet i en sort duffelbag.

Den andre gjerningsmannen er en yngre mann med et hvitt plaster i ansiktet. Mannen pratet engelsk og er mulig østeuropeisk. Han var iført en svart hettegenser, svart militærbukse og briller.

Politiet ber nå publikum om opplysninger.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy