Fin vårhelg i vente i mesteparten av landet

VÅR: Til helgen kan du nyte våren mange steder i landet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
VÅR: Til helgen kan du nyte våren mange steder i landet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Enten du skal gå Skarverennet eller planlegger å klargjøre båt eller hage, blir lørdag en god dag å være utendørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de mer enn 12.000 som har tenkt seg langs Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset ser det ut til å bli en bra dag.

– Så vidt jeg kan se blir det temperaturer litt på minussiden ved start og litt over null ved målstreken. Det kan bli noen spredte snøbyger, men ikke de store mengdene, sier vakthavende meteorolog John Smits ved Meteorologisk institutt til NTB.

Pressesjef for Skarverennet, John– Ragnar Aarset, opplyser at det er kommet en del snø, slik at det nå er flotte forhold i løypa.

Best i nord

For landet generelt melder statsmeteorologen om mye fint vær i helgen, særlig lørdag og nordover i landet.

– Det blir lite eller ingen nedbør og lange perioder med veldig bra vær i ytre deler av Nordland, ytre Troms og Vest-Finnmark. Vinden kommer fra nordøst, opp til kuling på kysten av Lofoten og Vesterålen. Søndag holder dette seg, med mulig snøbyger på kysten av Nordland og Troms, sier Smits.

Temperaturene vil holde seg ganske uendret.

Også i Trøndelag og nordlige deler av Vestlandet kan folk se fram til godvær:

– Nord for Rogaland blir det for det meste opphold lørdag. Det beste været ser ut til å komme fra Sogn og Fjordane og oppover til Trøndelag.

Noe regn i sør og øst

Lørdag ser det ut til at Østlandet og østlige fjellstrøk er de eneste som får noe særlig nedbør, som regn i lavlandet og snø i høyden og i indre strøk.

Søndag holder været seg bra i Nord-Norge, Midt-Norge og nord for Bergen og Lillehammer. For resten av landet er det verdt å ta høyde for at himmelen kan begynne å lekke mens man er ute.

– Det blir en del nedbør sør for Bergen, på Sørlandet, i Langfjella og på Østlandet. Temperaturene vil for øvrig holde seg ganske uendret, sier Smits.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy