Meny

PROFIL: JAN GRØNBECH, GOOGLE NORGE

– Google kunne vært norsk

LANGT FRAMME: - Norge blir lagt merke til sentralt i Google fordi vi vokser raskt. Søkemotorannonsering var opp 40 prosent i Norge i fjor, vi er i verdenstoppen i nettbruk og tidlig ute med smarttelefoner, sier Jan Grønbech. Foto: Håkon Jacobsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Google Norge-sjef Jan Grønbech.

– Jeg har ikke brukt slips på syv år, sier Jan Grønbech. – Jeg! Som alltid gikk med dress.

Googles norgessjef tar oss imot i Indekshuset på Solli Plass. Det er her den norske satellitten til verdens ledende søkemotorselskap holder til. Usynlig fra utsiden, korrekt uniformert inne. Omtrent som sjefen selv.

I sin knæsj oransje genser ser Grønbech ut som om han har hoppet rett ut av Google-logoen.

- Larry (Page, Google-gründer, red. anm) sier at folk ikke trenger å gå med dress for å være smarte, og det har han jo helt rett i, sier Grønbech.

Internasjonal kultur

Når du googler Jan Grønbech, kommer det fram forbausende lite informasjon. Og det som synes er veldig korrekt; LinkedIn- og Twitter-profiler, enkelte nettavisers gjengivelser av hans årlige pressekonferanse og noen ganske få intervjuer.

Det er få toppsjefer med milliardomsetning forunt å få leve en såpass anonym tilværelse.

Men her, inne i kontoret som ligner en 3D-skulpturering av en Visit Norway-brosjyre, er han sjef. Over folk som snakker svensk og gebrokkent norsk, som sitter og legger planer i et rom kledd med furupanel, norske naturbilder, en lysende plastikk-elg og kunstig peis. Utedo har de også, med vedstabel og øks.

Kontoret skal utstråle nasjonal identitet og er designet av en sveitser.

– Har du nøkkelkort hos Google, kommer du inn på alle våre kontorer i hele verden. Hvis det sitter en japaner her mandag morgen, skal han ikke være i tvil om hvor han er, sier Grønbech.

Han har funnet seg til rette i den amerikanske bedriftskulturen. Kanskje ikke så rart, siden hovedkvarteret Googleplex flere ganger er kåret til verdens beste arbeidsplass, og prinsippene er de samme over hele verden.

– Lekenhet, sier Grønbech. – Og selvironi. Det er den store forskjellen.

– Larry ville bli professor, det var helt tilfeldig at han startet Google. Hvis vi først skal jobbe, skal vi i hvert fall ha det gøy, tenkte han, og blant de første han ansatte var en kokk og en massør. Denne kulturen har holdt seg hele veien. Ingen sier at du må jobbe 8-16. Passer det bedre med 20-04 er det helt greit, så lenge du gjør jobben.

– Men stor grad av frihet betyr ikke nødvendigvis liten grad av kontroll?

– Det stilles krav til enkeltpersoner, på en ganske strukturert måte, og gode resultater fører til positive ting for den enkelte.

Det høres idyllisk ut, men det er vel neppe slik at Google sparker færre folk enn andre bedrifter?

– Det tror jeg kanskje vi gjør. Men det har først og fremst å gjøre med at vi er utrolig flinke til å ansette riktige folk, mennesker som er smartere enn oss selv, noe som gir et motiverende miljø. Dette er det eneste stedet jeg har jobbet hvor jeg føler meg som den minst begavede jeg omgås. Jeg følger med på møtene, for å si det sånn.

I fjor mottok Google rundt en million søknader til totalt 4.000 jobber.

Ser etter x-faktor

Apropos ansettelser: Google fikk mye oppmerksomhet da de i 2005 annonserte oppstart av en forsknings- og utviklingsavdeling i Trondheim.

– Den gangen var Google et ungt og ganske lite selskap. Ideen var å få noe ut av NTNU-miljøet, som vi kanskje overvurderte litt, sier Grønbech.

Da avdelingen ble nedlagt fire år senere, var den offisielle begrunnelsen at Google hadde for mange bittesmå utviklingsavdelinger rundt i verden, og at noen måtte slås sammen.

– I utgangspunktet hadde Google et mål om at alle avdelinger skulle bli større, men det viste seg vanskelig å få utenlandske ingeniører til å flytte til Trondheim. Og internt i Trondheim fantes det ikke nok kandidater, utdyper norgessjefen.

Før han legger til at det finnes mange dyktige norske teknologer som er ansatt i Google-avdelinger over hele verden.

– Hva slags egenskaper ser dere etter når dere ansetter?

– Majoriteten av ingeniørene Google ansetter har doktorgrad, alle har minst mastergrad. Type kompetanse varierer, fra programmerere som er spesialister på java, til søkemotorgenier som Knut Magne Risvik. I tillegg leter vi etter x-faktoren.

– Som er?

– Det er gjerne folk som har et brennende ønske om å hjelpe brukere med å finne informasjonen de leter etter eller på annen måte utstråler et unikt engasjement. Har du jobbet på fritiden med å utvikle en billig PC for barn i u-land, eller startet suppekjøkken i New York, vil det også kunne slå positivt ut. Google ser etter folk som skiller seg litt ut.

Les også:

Slik får du jobb hos Facebook

Disse jobbene tar robotene

Norges 25 største nettsteder

Nå kommer Google-TV

Fire ganger større enn TV

Etter at Trondheims-kontoret ble lagt ned, består Google Norway av et rent salgs- og markedskontor.

– Mitt hovedoppdrag er å hjelpe norske annonsører med å lykkes på en bedre måte. Jeg bistår først og fremst de 100 største annonsørene i Norge, sier Grønbech.

Omsetning får han ikke snakke om, men insidere mener å vite at Google Norway omsetter for over en milliard kroner i året, og at driftsmarginen har vært oppe i svimlende 80 prosent. Irrelevant, mener Grønbech, da utvikling og kostnadsbaser ligger i andre land.

– Men søkemotorannonsering i Norge økte i fjor med 40 prosent. Det er den eneste delen av mediebransjen som er i seriøs vekst.

Hva er målet, hvor store skal dere bli før du er fornøyd?

I Storbritannia er Google den største annonsebæreren med en faktor på 3 til 4. Vi er altså tre-fire ganger større enn største TV-kanal. Mitt mål er å oppnå samme grad av suksess i Norge, men vi startet seks år etter UK.

Har du som norgessjef også et ansvar for å spotte talenter og utviklingsmiljøer som kan være interessante for Google?

– Det er en del av oppgavene, men samtidig også å fungere som et filter. Det er mange som ønsker å jobbe med Google.

Google kunne vært norsk

HOLDER FOKUS: Google er et IT-selskap, ikke et medieselskap. Fokus er til enhver tid å lage produkter som er riktige for brukerne. Lykkes vi med det, lykkes vi også med å skape et miljø hvor det er hensiktsmessig å annonsere, sier Googles norgessjef Jan Grønbech. Foto: Håkon JacobsenHOLDER FOKUS: Google er et IT-selskap, ikke et medieselskap. Fokus er til enhver tid å lage produkter som er riktige for brukerne. Lykkes vi med det, lykkes vi også med å skape et miljø hvor det er hensiktsmessig å annonsere, sier Googles norgessjef Jan Grønbech. Foto: Håkon Jacobsen

Hva har du lært av mentaliteten til Google-ledelsen? Eller sagt på en annen måte: Kunne Google hatt sitt utspring i Norge?

Det der er et interessant spørsmål. På slutten av 90-tallet var det en søkemotorkonferanse i USA. Alle de store var til stede - Altavista, Yahoo, Lycos og hva de nå het alle sammen. Google ble plassert ved barnebordet, sammen med blant andre Lervik og Risvik fra Fast. Den gang var Fast-produktet AlltheWeb av mange vurdert til å være best i verden, før de fikk et skambud og solgte det. Om kortene hadde vært spilt annerledes kunne verdens største søkemotor kanskje vært norskeid?

FAST-SJEF LERVIK: - Vi var størst, men satset feil

Hva mangler Norge for å ta det siste steget?

– Har man gode ideer og evne til å gjennomføre dem, har det egentlig lite å si hvor man kommer fra. Google Chrome er for eksempel utviklet av Lars Bak og hans team i Århus. Grunnen til at Silicon Valley lykkes har ingenting med USA som land å gjøre, men smarte folk har bygget en smeltedigel for de flinkeste folkene i hele verden, og de tiltrekker seg kapital. I Norge er det veldig vanskelig å finne de nødvendige kronene, og derfor flytter ambisiøse folk til California. Nå kommer 93 prosent av alle IT-patenter fra Silicon Valley.

Grønbech ser for øvrig ikke på Google som et amerikansk selskap.

Hvem driver Google? De smarteste ingeniørene i verden er ofte indere, kinesere og øst-europeere. Google er et globalt selskap.

Tett på utviklingen

Selv om Googles posisjon i Norge er kommersielt motivert, sitter Grønbech og hans 21 ansatte tett på den teknologiske utviklingen i selskapet, som er kjent for sin flate struktur.

– Det er to ledd mellom meg og Larry, som Grønbech sier.

Alle ansatte kjente til Chrome to år før browseren ble lansert. Gmail og Google+ brukte de i et års tid før markedet fikk tilgang til betaversjonene.

– Det er ganske morsomt, vi har alltid noe kult å glede oss til, sier Grønbech.

Det eneste som har vært holdt noenlunde hemmelig, er Android, som norgeskontoret fikk kjennskap til kun to måneder før lansering.

Nye produkter dogfooder vi. «Eat your own dogfood», som man sier. Flest mulig skal kjenne til og prøve ut nye produkter før de lanseres. Det unike ved denne policyen er at vi ikke har lekkasjer. Folk tenker at hvis alle ansatte vet, skal det søren ikke være meg som lekker.

Hva er det neste du ser frem til?

– Jeg kunne ha svart på dette, men velger heller å jobbe videre i Google, ler Grønbech.

Hva er Googles to viktigste produkter om to år?

– Mobil og Google+, svarer Grønbech kjapt.

Kan du utdype?

– La oss ta mobilen først; i dag bruker 2,1 milliarder mennesker internett på PC, og en milliard bruker internett på mobil. Samtidig vet vi at det finnes fem milliarder mobiltelefoner i verden, og at 90 prosent av alle telefoner som selges i Europa er smarttelefoner med internett-tilgang. Om fem år vil fem milliarder ha tilgang til mobilt internett, og Android er det eneste mange av de nye brukerne har råd til. Også vet vi at folk som har smartphone søker 50 ganger mer. Altså gir vekstpotensialet for Google seg selv.

Google kaller seg i dag «a mobile first company», noe som innebærer at de lanserer alle nye tjenester og produkter for mobile plattformer samtidig med desktoplansering.

Skal lykkes med Google+

– Når det gjelder Google+, er det det hurtigst voksende internettfenomenet i internetts historie. 4,3 milliarder bilder ble delt første 100 dager.

En ting er at mange brukere som allerede har andre Google-kontoer har oppgradert med Google+, men i forhold til Facebook er aktiviteten fortsatt liten?

– Suksessen til et sosialt nettverk er ikke nødvendigvis at brukerne er inne 13 ganger hver dag. Vårt mål er å organisere informasjon. Hvis Google+ gjør det lettere for brukerne å finne relevant info, lykkes vi. Og jeg er overbevist om at mange flere vil få øynene opp for dette. Google+ er for eksempel det eneste sosiale nettverket som tar hensyn til tid. Er du i Milano og trenger tips til en god restaurant, er tips fra en venn det du setter høyest. Når du søker på Google etter restaurant i Milano, vil de stedene dine venner har klikket +1 på komme øverst i søkeresultatet. Det er verdifull informasjon. Og hvor mange vet at du kan kjøre gratis videokonferanse i HD-kvalitet med ni venner samtidig på Google Hangouts?

Men for at tjenesten skal virke, er dere avhengige av en kritisk masse, som ennå ikke er på plass i alle markeder?

– Det er riktig, og i Norge er vi ikke helt i mål ennå. Men dette vil ta seg opp etter hvert. Det føler jeg meg trygg på.

Hva sjekker du selv først når du står opp – Facebook, Twitter eller Google+?

– Jeg er såpass tradisjonell at jeg begynner med aftenposten.no. Men jeg er til stede i alle disse sosiale nettverkene, hvis det er du vil frem til.

Er Google+ noe dere SKAL lykkes med?

– Det tror jeg du kan si.

Les også:

Path er det intime alternativet til Facebook

Derfor ser du ikke alle oppdateringer på Facebook

Huffington Post lanserer stress ned-app

Breder seg ut

Et av Googles «ti bud» heter «Det er best å gjøre én ting skikkelig bra». Selskapets uttalte mål er «å organisere all informasjon i verden og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig.».

Hvordan harmonerer dette med et stadig bredere produktspekter?

– En kort periode så man at økende bredde kunne bli et problem i forhold til fokus. Sergey Brin utviklet da en formel for hvordan Google-ansatte skal bruke sin tid, den såkalte 70-20-10-regelen: 70 prosent av ressursene skal brukes til å gi raskere, bedre og mer relevante søk. 20 prosent brukes på strategiske, nærliggende produkter, mens ti prosent kan brukes til spinnvill innovasjon. Totalen øker, samtidig som man har fokus på kjernen. Jeg synes det fungerer veldig bra.

Er man god til én ting, kan dette utnyttes i beslektede produkter. Se bare hvor sentralt søk er i tjenester som Gmail og Google Docs.

Enorm makt

Jan Grønbech forteller at han føler seg som en senior i Google. Da han ble ansatt i 2005, hadde selskapet 3.000 ansatte, i dag er tallet 33.000.

Samtidig har Googles maktposisjon styrket seg betydelig, noe som kan være en utfordring å balansere i forhold til slagordet «Don’t be evil».

Noen nøkkeltall: Inkludert alle underbruk, som YouTube og Gmail, har Google to milliarder unike brukere i måneden, og omsetter årlig for 36,7 milliarder dollar. 750.000 nye Android-telefoner aktiveres hver dag. Google, Facebook, Apple og Amazon høster til sammen 54 prosent av den globale digitale omsetningen og utgjør kjernen i det digitale økosystemet.

Hvordan forvalter man en slik maktposisjon?

Med størst mulig ydmykhet, svarer Grønbech. – Vi husker alle hvordan Altavista brukte 24 timer på å begå en harakiri. De lyktes med søk, og skulle plutselig bli blomsterbutikk, bilbutikk og utkonkurrere Ebay.

Ser vi tegn på at Google begynner å utnytte sin tilnærmede monopolsituasjon, for eksempel ved at innhold på Google+ rangerer mye høyere i søk enn innhold fra Facebook?

– Grunnen til det, er at Facebook ikke vil dele innhold med oss. Ellers er vi helt nøytrale. Søker du for eksempel på «browser», vil du få andre treff før Google Chrome. Vi leverer en gratistjeneste som lever 100 prosent på brukernes nåde, og mister vi tilliten, slutter de å bruke oss over natta.

Skjønner du at mange har reagert med skepsis til den nye brukeravtalen, der dere samler brukerdata på tvers av alle Googles tjenester?

– Det jeg skjønner er at mange har lest den nye brukeravtalen, mens nesten ingen leste de 70 tidligere avtalene som vi nå har slått sammen til én. Vårt mål var å gjøre det enklere for brukerne å få oversikt over brukervilkårene. I Google dashboard kan du når som helst se din egen søkehistorikk og slette den. Uansett vil du alltid forbli anonym. Noe aktivitet trackes på cookienivå, slik at du for eksempel slipper at se samme bleiereklame på en nettavis 100 ganger.

Så du mener frykten er ubegrunnet?

– Ja. Man vil alltid høre mye rart om Google, men vi må bare fokusere på å gjøre det lettere for folk å finne det de leter etter. Lykkes vi med det, skaper vi også et interessant annonseringsmiljø.

Har du noen gang følt at dere lever på kant med «Don't be evil»?

– Med hånden på hjertet: Nei. Og jeg er ganske stolt av at mine ansatte i medarbeidermålinger svarer at de står 100 prosent inne for Googles etikk og moral og er stolte av å jobbe for selskapet.

Les også: Google-guru bekymret for nettskyer

Liten brikke

Hvordan oppleves det å drive en liten, norsk avdeling av et enormt internasjonalt konsern?

– Det fine ved å jobbe i Norge, er at det er mine kolleger og jeg som er Google her. Til en viss grad har vi bredere arbeidsoppgaver enn i andre land, fordi vi er nødt. Jeg har for eksempel kolleger i UK som bare jobber med én kunde – det er ikke noe du vil gjøre i ti år.

Hvor tett er kontakten med ledelsen?

– Vi rapporterer til Storbritannia og har dialog med dem hele tiden, og USA kommuniserer vi nesten daglig med.

Treffer du Larry Page og Sergey Brin?

– Bare i heisen, kantinen, på konferanser og slikt når jeg er i USA eller på et annet stort kontor. Det er for så vidt spennende nok det.

Hvor stor påvirkning har dere på det som skjer?

– Google Norway har ganske stor grad av selvstyre, og det lanseres ikke et produkt i Norge uten at vi er enige i det. På den annen side er det vanskelig å få lansert et spesifikt produkt i Norge bare fordi vi har lyst på det.

Tross alt er vi et forsvinnende lite land, noe vi nordmenn har en tendens til å glemme.

– Hadde jeg syvdoblet omsetningen i Norge, er det ikke sikkert det ville blitt nevnt på et ledermøte i USA, sier Grønbech.

Les også:

Se Googles tøffe Oslo-kontor

De ti viktigste IT-trendene i 2012

Google Chrome stjeler fra alle

Lag din egen nettsky

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:40 To sykloner treffer Australia04:33 Saksbehandlingstiden i politiet øker04:06 Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:38 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær03:36 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket03:35 Kina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29 62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16 Minst 26 døde i bussbrann i Kina02:11 59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37 New Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17 Trumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05 Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38 Blodapparat trekkes fra markedet00:07 Mueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47 Mann siktet for drapsforsøk på politimann23:08 U21-landslaget slapp inn åtte mål22:56 England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07 Mueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40 USA med rekordunderskudd i februar21:18 Overgrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48 Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27 Mann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24 To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23 Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03 Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16 Forskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03 Trump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45 E6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08 Arnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00 Trump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30 Prest knivstukket i kirke i Canada17:28 Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09 Terrorofre hedret i Oslos største moské17:03 Tysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57 Fysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49 Trumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35 Utrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35 Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30 Bonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13 Tusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11 Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52 PR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51 En person tatt av skred i Lyngen15:40 Økt snøskredfare i store deler av landet15:34 Svært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22 NRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19 Klimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18 Sky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16 Rapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24 Sundby ber Klæbo leke seg14:07 Pågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04 Spiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52 Russer fratatt kappgang-gull fra 201313:41 Lærer sa opp jobben i streikeprotest13:40 Ikke mer skiflyging for Lindvik13:24 Skipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20 Vil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19 Bråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53 Lover oppløsning av tvangsfylker12:45 DNB og Danske Bank setter opp renta12:43 Frithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39 Flere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39 Minst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38 Spania – Norge på billigsalg12:21 Her streikar elevane i dag og dette er krava12:20 Stormsenter treffer Norge med full kraft11:54 Norsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41 Norsk 14-åring rekruttert av IS11:27 Pappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25 Sander Sagosen fra PSG til Kiel10:59 Snøskred over fylkesvei i Troms10:50 Frykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35 Jegerne blir digitale10:34 Nord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34 13-åring varslet om busskapring i Italia10:29 – SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20 Russland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11 – Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag05:44 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41 Fredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36 Måling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30 Dette skjedde i natt
Siste nytt
04:40VerdenTo sykloner treffer Australia04:33NorgeSaksbehandlingstiden i politiet øker04:06VerdenFrankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:38NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær03:36NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket03:35VerdenKina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29Verden62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16VerdenMinst 26 døde i bussbrann i Kina02:11Verden59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37VerdenNew Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17VerdenTrumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05NorgeUniversitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38NorgeBlodapparat trekkes fra markedet00:07VerdenMueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47NorgeMann siktet for drapsforsøk på politimann23:08SportU21-landslaget slapp inn åtte mål22:56SportEngland banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07PolitikkMueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40PengerUSA med rekordunderskudd i februar21:18VerdenOvergrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48PolitikkTrump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27NorgeMann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24NorgeTo uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23VerdenMenn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03SportJohannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16VerdenForskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13NorgeNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03VerdenTrump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45NorgeE6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08PolitikkArnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00PolitikkTrump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30VerdenPrest knivstukket i kirke i Canada17:28NorgeJohannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09NorgeTerrorofre hedret i Oslos største moské17:03NorgeTysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57VerdenFysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49PolitikkTrumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35VerdenUtrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35NorgeHydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30NorgeBonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13PolitikkTusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11NorgeKunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52KulturPR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51NorgeEn person tatt av skred i Lyngen15:40NorgeØkt snøskredfare i store deler av landet15:34NorgeSvært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22KulturNRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19NorgeKlimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18PolitikkSky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16PengerRapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24SportSundby ber Klæbo leke seg14:07NorgePågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04VerdenSpiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52SportRusser fratatt kappgang-gull fra 201313:41NorgeLærer sa opp jobben i streikeprotest13:40SportIkke mer skiflyging for Lindvik13:24SportSkipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20NorgeVil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19NorgeBråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53PolitikkLover oppløsning av tvangsfylker12:45PengerDNB og Danske Bank setter opp renta12:43KulturFrithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39VerdenFlere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39VerdenMinst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38SportSpania – Norge på billigsalg12:21PolitikkHer streikar elevane i dag og dette er krava12:20NorgeStormsenter treffer Norge med full kraft11:54NorgeNorsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41NorgeNorsk 14-åring rekruttert av IS11:27SportPappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25SportSander Sagosen fra PSG til Kiel10:59NorgeSnøskred over fylkesvei i Troms10:50MotorFrykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35NorgeJegerne blir digitale10:34VerdenNord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34Verden13-åring varslet om busskapring i Italia10:29Politikk– SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20VerdenRussland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11Politikk– Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42PolitikkRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31PolitikkMener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag05:44NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41VerdenFredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36NorgeMåling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30NorgeDette skjedde i natt
Populært