Drogbas søte Barca-hevn

Barcelonas veteran Carles Puyol og Chelseas Didier Drogba hadde mange dueller. På overtid i 1. omgang slo Drogba til og scoret 1-0-målet i semifinalen i Mesterligaen på Stamford Bridge. (Foto: Albert Gea / Reuters / NTB scanpix.

Lionel Messis Chelsea-mareritt fortsetter. Didier Drogba fikk sin revansj i 1-0-seieren tre år etter skandalen på Stamford Bridge.

Han scoret på overtid av 1.-omgangen onsdag. Det var mot spillets gang etter at Barcelona hadde hatt tre kjempesjanser før målet. Messi traff blant annet tverrliggeren.

Det ble argentinerens sjuende kamp på rad uten scoring mot London-laget. Messi blir stående på 51 mesterligamål også etter 67 kamper. Det gir et strålende snitt: 0,76 per kamp.

Til tross for et markant Barca-press i 2. omgang klarte de helblå å holde nullen i regnet.

Oppskriften var stort sett alle mann i forsvar – også Drogba tok tak der bak innimellom alle gangene han lå nede.

Fire minutter før slutt reddet Petr Cech en farlig Carles Puyol-stuss fra kort hold. I tillegg traff Pedro stolpen i tilleggstiden.

Suksess

For vikarmanager Roberto Di Matteo fortsetter suksessen på alle fronter. Chelsea er klar for FA-cupfinalen (mot Liverpool) og med i kampen om direkte plass i mesterligaen neste sesong.

Italieneren har strammet opp lagets defensiv og satser i større grad på flere lange pasninger opp mot motstanderens backlinje.

– Vi hadde litt flaks, men laget kjempet hele veien. Det er 50-50 nå. Jeg er stolt av laget mitt. Didier Drogba scoret det viktige målet for oss. Det var en nesten perfekt kamp for vår del. Du må nektet dem rom. Hele laget spilte meget godt kollektivt i forsvar, sa Di Matteo.

– De hadde kanskje fortjent å få noe ut av sine mange sjanser, sa italieneren.

Barcelonas problemer mot nettopp Chelsea fikk et nytt kapittel. De er en av spanjolenes verste opponenter. Chelsea har vunnet alle sine seks mesterligakamper hjemme denne sesongen.

Trolig har det aldri før blitt ropt så mye positivt mot en ikke-Chelsea-spiller på Stamford Bridge. Engelskmenn med mobilkameraene i hånden skrek «Messi, Messi, Messi» under store deler av oppvarmingen.

Verdens beste spiller skaper kjærlighetsbånd på tvers av klubb- og landegrensene.

Reddes hjemme?

Trener Pep Guardiola jakter på sin 14. tittel på under fire år i jobben. Men etter tapet på Stamford Bridge er det ikke helt gitt at han får sjansen. Selv om returkampen går på verdens kanskje mest fryktede stadion, Camp Nou.

«Barca»-nederlaget var bare klubbens tredje på 57 kamper denne sesongen. Chelsea gjorde det Getafe og Osasuna klarte i den spanske serien.

I 2009 gikk «Barca» videre til finale på samme arena. Det skjedde etter et overtidsmål i en kamp der dommer Tom Henning Øvrebø overså et par straffer til Chelsea.

Da klikket det helt for Drogba som ble utestengt og ilagt en stor bot etter skandalen.

El Clásico

Tirsdag slo Bayern München Real Madrid 2-1 hjemme i den andre semifinalen. «Barca» og Real møtes også i seriefinale i Spania lørdag. Samme dag skal Chelsea ut i et avgjørende byderby borte mot Arsenal.

Siden innføringen av mesterligaen har 28 lag snudd tap i første kamp til avansement i cupspillet.

03: Milan (Ancelotti)

02: Real Madrid (Vicente del Bosque)Finalen går i München 19. mai. Mourinho kan bli den første som trener tre forskjellige klubber til seier.