Meny

Sverige dropper tv-lisens?

Framtidas tv-seere trenger snart ikke bekymre seg om tv-lisens, hvis et svensk utvalg får sin vilje. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et svensk utvalg foreslår at public service-tv i framtida heller bør finansieres over skatteseddelen.

Den svenske regjeringen har nedsatt et utvalg som skal se på framtidig finansiering av public service-tv. Innstillingen skal leveres 1. september, men nå hevder den svenske avisen Resumé at konklusjonen allerede er klar: Lisensen bør avskaffes og erstattes med finansiering over skatteseddelen.

Det er ikke første gang spørsmålet om tv-finansiering utredes, men tidligere har det strandet på politisk motstand. Nå har den tekniske utviklingen ført til at svært mange ser på tv på andre plattformer enn på det gamle tv-apparatet, og dermed ikke betaler lisens.

Bred politisk enighet

Denne erkjennelsen skal ha fått politikere som tidligere var i favør av tv-lisenes til å snu, slik at det i dag er bred politisk enighet (med unntak av Vänsterpartiet) om å erstatte lisensen med en ny modell. Og den modellen som synes å få klart sterkest støtte er skattefinansiering av public service, skriver Resumé.

- Det er bortimot konsensus om å erstatte tv-lisensen med en public service-avgift, sier Gustaf Hoffstedt, Moderaternas representant i utvalget til Resumé.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært