Meny

Nordhaug klinte til, men seieren glapp

Katjusja-rytter Joaquim Rodríguez jubler over seier i La Flèche Wallonne onsdag. (Foto: Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kunne bli «alt eller ingenting» da Lars Petter Nordhaug gikk for seier i La Flèche Wallonne. Sky-rytteren var nær en overraskelse, men måtte gi tapt 400 meter før mål.

Et superrykk opp Mur de Huy ga spanske Joaquim Rodríguez seieren i sykkelklassikeren. Nordhaug og canadieren Ryder Hesjedal, som hadde gått i brudd noen kilometere før målgang, ble forbikjørt i bunnen av den beryktede bakken.

– Jeg måtte prøve noe og ville heller gå for seier enn en hederlig plassering. Det var alt eller ingenting. Men det var kraftig motvind og ble tungt, så da var det bare å slippe de andre forbi til slutt, sa Nordhaug til NTB etter rittet i Belgia.

Bare nesten

27-åringen har kjørt sterkt den siste tiden og følte seg frisk tross en skade i det venstre beinet. Han har lenge drømt om å gå til topps i en sykkelklassiker og tok sjansen da den bød seg onsdag.

– Det er kult å kunne være med i så bra posisjon i et så stort ritt. Hvis man aldri forsøker, går det heller aldri. Om jeg hadde spart meg, kunne jeg blitt topp 10, men da ville det også blitt vanskelig å vinne, sa Nordhaug.

Brudduoen hadde på det meste en ledelse på 13 sekunder, og det ble for lite. Nordhaug endte til slutt på 53.-plass, 1.02 minutt bak vinneren Rodríguez.

Katjusja-rytteren skaffet seg en luke opp beryktede Mur de Huy og fikk tråkke alene over målstreken. Noen sekunder bak ham fulgte Michael Albasini (GreenEdge) og forrige vårs klassikerkonge Philippe Gilbert (BMC).

Vegard Stake Laengen ble nummer 76 i éndagsrittet.

Imponerer

Nordhaug imponerte også med 6.-plass sammenlagt i Vuelta al Pais Vasco tidligere i måneden. Han kjemper om en plass på Skys lag til Tour de France, men vil ikke spekulere i om onsdagens innsats sendte ham nærmere sommerens store sykkelhøydepunkt.

– Det ble sikkert lagt merke til at jeg var med og spilte en rolle på slutten i dag. Jeg kjører sterkt om dagen, og det er ikke mange som er kapable til å gjøre det jeg gjorde. Men jeg kan ikke spekulere i det.

– Nå konsentrerer jeg meg helt om søndagens ritt (Liège – Bastogne – Liège), sa Nordhaug.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært