Meny

Elgesem: – Høyreekstrem hilsen er støtende

Tiltalte Anders Behring Breivik startet også tredje rettsdag osdag med en høyreekstrem hilsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berørte etter 22. juli reagerer på at Anders Behring Breivik starter hver rettsdag med en høyreekstrem hilsen. – Vi har tatt dette opp med ham, og får se hva han gjør i morgen, sier Breiviks forsvarer Geir Lippestad.

Et av temaene som kom opp under pressekonferansen etter rettsdagen onsdag, var den høyreekstreme hilsenen Breivik starter hver rettsdag med.

Leder for Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, er en av dem som har reagert på hilsenen. De koordinerende bistandsadvokatene har onsdag henvendt seg til Breiviks forsvarere for å få dem til å ta dette opp med sin klient.

Les også: - Dødsstraff er det eneste logiske

– Breivik starter hver dag med å ta sin høyreekstreme hilsen, og mange av de pårørende synes dette er upassende. Denne hilsenen understreker hans budskap, og oppfattes som støtende, sier koordinerende bistandsadvokat Frode Elgesem.

Lippestad bekrefter at forsvarerne nå har snakket med sin klient om dette.

– Vi har tatt det opp med Breivik. Nå får vi se om han gjør dette i morgen eller ikke, sier Lippestad.

Aktor Svein Holden fikk også spørsmål om den høyreekstreme hilsenen under pressekonferansen, men ønsket ikke å uttale seg om dette.

Les også de ordrette referatene fra rettssaken:

Dag 1: 16.04 2012

Dag 2: 17.04.2012

Dag 3: 18.04.2012

Les alt om rettssaken

Les flere nyheter her

Populært