Aserbajdsjansk journalist banket opp

Artikkelen fortsetter under annonsen

En aserbajdsjansk journalist ligger alvorlig skadd på sykehus etter å ha blitt angrepet av sikkerhetsvakter i det statlige energiselskapet i utkanten av hovedstaden Baku.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrak Abbasov ble banket opp da han onsdag filmet et sammenstøt som oppsto mens ansatte i energiselskapet SOCAR rev boliger i landsbyen Sulutapa i utkanten av Baku.

Bilder fra åstedet viser Abbasov liggende på bakken med blodig ansikt. Han er lagt inn på sykehus med alvorlige skader, og ifølge broren kan han ikke snakke.

– Da vakter hos SOCAR merket at han filmet, angrep de ham. De tok kameraet hans, slo ham ned og begynte å banke ham opp, sier broren Roman Abbasov.

Les også: - Bruker åtte milliarder på Eurovision

Abbasov har ofte skrevet om riving av hus som myndighetene hevder er bygd ulovlig på land som SOCAR gjør krav på i hans families landsby Sulutapa.

Han skriver for avisa Zerkalo og var med på å stifte Institutt for frihet og sikkerhet for journalister. I fjor fikk han en internasjonal pris for sitt arbeid.

– I Aserbajdsjan, der jeg kommer fra, kan det koste en journalist livet å fortelle sannheten, sa han da han fikk prisen fra Index on Censorship.

Les flere nyheter her