Meny

Warren Buffett har kreft

Warren Buffett (til høyre) og kona Astrid på et bilde fra 2011. Mangemilliardæren Buffett gjorde det tirsdag klart at han har kreft, men at sykdommen ikke er livstruende. Arkivfoto: Anthony Bolante (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske forretningsmannen, investoren og mangemilliardæren Warren Buffett har fått konstatert prostatakreft, men sykdommen er «ikke i nærheten av å være livstruende», sier Buffett.

81 år gamle Buffett opplyste selv om sykdommen tirsdag. Han sa han skal innlede to måneder med daglig strålebehandling i midten av juli. Kreften ble oppdaget i første stadium under en rutinekontroll.

Kreften er «ikke i nærheten av å være livstruende eller svekkende på noen betydningsfull måte», opplyser Buffett.

– Jeg føler meg topp, som om jeg var ved min normale, utmerkede helse, og energinivået er på 100 prosent, sier han.

Les også: Verdens ti rikeste toppsjefer

Buffett kunngjorde i februar at det er valgt en arvtaker som etter hvert skal lede holdingselskapet Berkshire Hathaway, men det ikke klart hvem dette er. Berkshire-konglomeratet har over 270.000 ansatte i selskaper over hele verden.

Warren Buffett er en sterk kritiker av dagens amerikanske skattesystem, som han mener er svært urettferdig, og den såkalte Buffett-skatten har vært i vinden i USA de siste dagene.

Les også: Seks norske på milliardærliste

President Barack Obama fremmet et forslag til en ny skattesats på minst 30 prosent for dem med inntekter over én million dollar. Buffett-skatten var oppe til avstemning i Kongressen mandag, men ble avvist av Republikanerne.

Buffett selv har blant annet pekt på at han har en langt lavere skattesats på sin inntekt enn det sekretæren hans har.

Les også: 

Derfor mener Buffett at gull er en boble

Disse beundrer amerikanerne mest

Tigger Obama om å få betale mer skatt

Tjente 20 milliarder på bankkrise


Les flere nyheter her

Populært