Meny

Breivik fornærmet over forespørsel om hjerneskanning

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Tiltalte Anders Behring Breivik på vei ut av rettsal 250 etter at dag to av rettsaken er ferdig tirsdag. T.v. forsvarer Geir Lippestad. POOL Foto: Lise Åserud / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige sakkyndige har ønsket å ta røntgenbilder av hjernen og en såkalt EEG-undersøkelse av Anders Behring Breivik. Det skal ha gjort Breivik fornærmet.

I rapporten til de to rettsoppnevnte sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas skal Breivik ha sagt at han er fornærmet over forespørselen, skriver Dagbladet. Han har nektet å utføre slik skanning.

– Jeg har aldri hørt om at militante islamister er blitt gjenstand for denne type undersøkelse, sier Breivik og skal ifølge rapporten ha sammenlignet dette med å skulle kreve samme undersøkelsen av stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet, ettersom de har tillatt innvandring av muslimer, men deretter sagt at det var ment som en spøk.

Les alt om rettssaken

Breivik mener det er en rasistisk handling å spørre ham om å foreta en slik skanning, og reagerte på at også de to nye sakkyndige kom med en slik forespørsel. Han hevder at for ham er det klart hvorfor han gjennomførte terrorangrepene.

– Det var ikke fordi jeg fikk en murstein i hodet som femåring, skal Breivik ha sagt, og spurt hvorfor blant annet Arfan Bhatti og mulla Krekar ikke har fått slike forespørsler.

33-åringens forsvarere mener det ikke framkommer noe i den siste rapporten som tilsier at det er behov for en hjerneskanning.

Les flere nyheter

Populært