Meny

- ABC Nyheter har ikke satt noen i livsfare

Mandag kveld rykket væpnet politi ut til et hus i Loddefjord i Bergen. ABC Nyheter snakket med mannen som bodde i huset under aksjonen. Foto: Remi Bøe Presttun / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaktør Tor Strand stiller seg uforstående til kritikken fra politiet i Bergen.

Politiet beleiret mandag kveld et hus eid av Forsvaret. Offiseren som leide huset, overga seg til politiet uten dramatikk ved 2-tiden natt til tirsdag.

Under aksjonen snakket en journalist fra ABC Nyheter med offiseren. Dette har fått politiet i Bergen til å reagere, ifølge ba.no.

– Det er veldig uheldig at en journalist går direkte inn i aksjon. Satt på spissen, kan det være med å sette personer i livsfare, sier politiinspektør Tore Salvesen, som deltok i aksjonen mandag kveld, til avisa.

– I utgangspunktet kunne personen gått inn på nettet og lest om seg selv. Det ønsker vi ikke skjer midt i en aksjon. Det er mulig vi kommer til å forfølge saken, men vi har ikke tatt stilling til det ennå, sier Salvesen videre.

- Ikke satt noen i livsfare

Redaktør Tor Strand.Redaktør Tor Strand.

Redaktør i ABC Nyheter, Tor Strand, stiller seg uforstående til denne kritikken:

- ABC Nyheter har ikke på noe tidspunkt satt noen i livsfare i denne saken, sier han.

ABC Nyheter ble kontaktet om saken første gang cirka 20.30, og igjen litt før 22.00. Ba.no omtalte saken klokken 21.27. Her refereres det til en pressemelding politiet selv sendte ut klokken 21.25 med følgende innhold:

«Politiet er reist til Bergen Vest for å få kontakt med en mannsperson. Bakgrunn for det er melding om at vedkommende skal ha dårlig helse. Politiet er bevæpnet ved aksjonen. Dette med bakgrunn i at politiet har opplysninger om at det kan være våpen i huset. Mannen skal være alene i huset. Vedkommende er ikke kjent av politiet fra før».

Da ABC Nyheter ble kontaktet siste gang, ble vi av en kilde eksplisitt bedt om å ringe offiseren som mente det var nødvendig med media for å få løst opp i situasjonen. ABC Nyheter snakket med ham i cirka tyve minutter fra cirka 22.30.

Etter det kontaktet vår journalist kontreadmiralen og opplyste om at offiseren ba ham ta kontakt. Admiralen sa han var kjent med situasjonen, men at han ikke hadde offiserens mobilnummer. Han ba ABC Nyheter sende dette til ham på sms, noe vi også gjorde.

I samme tidsperiode var ABC Nyheters journalist i kontakt med politiets innstatsleder og opplyste om at offiseren ønsket kontakt med advokat. Dette var innsatsleder tilsynelatende ikke klar over, men sa det burde la seg gjøre.

- Omstendighetene i saken er slik at vedkommende offiser ikke ønsket å overgi seg til politiet før han hadde snakket med ABC Nyheter og fått en advokat til stedet. Grunnen til det, ønsker jeg ikke å gå inn på. Men vi medvirket til at han fikk oppfylt ønsket sitt, uten at det gikk ut over noen. Sånn sett var vi medvirkende til å løse opp i en spent situasjon, sier redaktør Tor Strand.

Han understreker at ABC Nyheter ikke har mottatt noen henvendelser fra politiet i Bergen og bare er kjent med kritikken gjennom saken i ba.no.

Les den omtalte artikkelen her:

- Jeg er redd for mitt liv

Populært