Meny

Michelet: - Jeg er ikke muslim

Marte Michelets mann, Ali Esbati fra Iran, overlevde massakren på Utøya 22. juli. Her fotografert i Oslo tingrett tirsdag. (Foto: Tor Strand / ABC Nyheter)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breivik hevdet i sin tale tirsdag å fortelle sannheten, men tiltaltes påstander om Marte Michelet er løgn.

Under sin 75 minutter lange forberedte tale tirsdag, hevdet Anders Behring Breivik blant annet at Dagbladet-journalist og -kommentator, Marte Michelet, har konvertert til Islam og fått barn med en berber.

Breivik hadde Michelet høyt på sin liste over «B-forrædere» og sa i retten at «det er kommunistiske foredragsholdere og ledere som dette, som indoktrinerer AUF».

Marte Michelets mann, Ali Esbati, overlevde massakren på Utøya 22. juli.

Breiviks påstander om henne er løgn, slår Michelet fast.

- Jeg har ikke konvertert til islam. Og Ali er ikke muslim eller berber. Han er fra Iran, sier Marte Michelet til Dagbladet.

- Føler et stort hat mot vår kulturelle arv

Marte Michelet ble trukket frem som «B-forræder» av Breivik i retten tirsdag. (Foto: Dagbladet)Marte Michelet ble trukket frem som «B-forræder» av Breivik i retten tirsdag. (Foto: Dagbladet)

Dette sa Breivik om Marte Michelet:

«Utøya er en indoktrineringsleir for politiske aktivister, og de hadde den 20. juli blitt indoktrinert i flere timer av en av de mest ekstreme kommunistene i Norge: Marte Michelet, datteren til erkekommunisten Jon Michelet. Hun hadde blitt invitert av AUF sin ledelse som foredragsholder.

Kommunistledere av dette kaliberet, Marte Michelet, til tross for at vår etniske gruppe, som er så sårbar og presset, føler et så stort hat mot vår kulturelle arv at hun valgte å konvertere til islam og få et berberarabisk avkom med en muslim. Og det er kommunistiske foredragsholdere og ledere som dette, som indoktrinerer AUF.»

Les hele rettsreferatet her.

Betviler om Times-artikkel eksisterer

Breivik henviste blant annet også til en artikkel fra den britiske avisa The Times, om britiske muslimers holdning til terror.

«En annen undersøkelse fra februar 2010, fra Storbritannia, viste at massive 70 prosent er misfornøyd med multikulturalisme og islamisering. 70 prosent misfornøyd med multikulturalisme og islamisering. Den siste av disse undersøkelsene, fra Storbritannia, viste at tre av fem briter, det vil si 70 prosent av briter, mener at Storbritannia har blitt et dysfunksjonelt land, som et resultat av multikulturalisme. Kilde er The Times februar 2010», sa Breivik.

Dette betviles av journalisten fra en annen britisk storavis, The Guardian, som ikke har lykkes med å finne den omtalte artikkelen.

- Jeg kan ikke si at artikkelen han henviser til eksisterer, skriver The Guardian i sin liveblogg.

Les også:

- Har ikke gjort dette for å havne i et godt lys

Overlevende reagerte kraftig på Breiviks propagandatale

- Jeg ville gjort det igjen

Meddommer fjernet fra rettssaken

- Meddommer krevde dødsstraff

Kommentarartikler:

Ferdig med Breivik (Iril Myrvang Gjørv)

Den gråtende terroristen (Tor Strand)

Les alt fra terrorrettsaken

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært