Meny

100 dager igjen for Norges gullhåp

Edvald Boasson Hagen og Håndballandslaget er blant Norges største gullhåp i London-OL. Her er landslagstrener Thorir Hergeirsson og Linn Jørum Sulland. Foto: Espen Hartvig og Daniel Sannum Lauten/ NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag er det 100 dager igjen til sommer-OL i London. Norge har i øyeblikket bare to tunge gullkandidater i Andreas Thorkildsen og håndballjentene.
Norske gull i sommer-OL siden 1988:

2008 Beijing: 3 (håndball kvinner, Andreas Thorkildsen (spyd), Olaf Tufte (roing).

2004 Aten: 5

2000 Sydney: 4

1996 Atlanta: 2

1992 Barcelona: 2

1988 Seoul: 2

Norge har 22 gull siden OL i Mexico i 1968.

Slik ser det ut for de to og Norges fem andre heteste seierskandidater vel tre måneder før lekene starter:

Andreas Thorkildsen, spyd (tittelforsvarer):

OL-gull i både Aten (2004) og Beijing (2008). Tilbringer tiden fram mot sesongstart i San Diego. Årets første konkurranse blir Diamond League-stevnet i Shanghai 19. mai. – Han er i full trening, og oppkjøringen mot sesongen går som planlagt, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Siste om Andreas: Sølv til Andreas Thorkildsen

Håndballjentene (tittelforsvarer):

Blir favoritt etter seirer i EM (2010) og VM (2011). Er ikke like skarp som i Beijing da det ble gull, men kan gå hele veien likevel. Stjerner som Gro Hammerseng og Tonje Larsen spiller ikke i London. – Det blir trolig det jevneste OL noen gang, sier trener Thorir Hergeirsson til NTB.

Siste om håndball: Norge ute av håndball-EM

Tore Brovold, skeet (lerdueskyting):

Sølvvinner i Beijing der en tvilsom dommeravgjørelse tok fra ham gullet. Har vist stabilitet og potensial til å gå helt til topps i sommer.

Siste om Tore: OL-sølv til Brovold

Edvald Boasson Hagen, landeveissykling:

Den beste av de norske proffsyklistene i vårsesongen. Mestrer de fleste typer terreng og later til å ha stålkontroll på egen formutvikling. Er avhengig av å komme ut av Tour de France «på pluss». Blir trolig også Norges eneste bidrag i OLs temporitt 1. august.

Siste om Edvald: Boasson beholdt poengtrøya da Valverde vant

Thor Hushovd, landeveissykling:

Slet med to sykdomsperioder i vårsesongen og fikk verken nok distanse i ritt eller de resultatene han var ute etter. Er erfaringsmessig i storform når Tour de France går mot slutt, og bare seks dager etterpå går landeveisrittet i OL. Trolig blir Hushovd kapteinen i Norges firemannslag.

Siste om Thor: Velt felte Hushovd

Olaf Tufte, roing (tittelforsvarer):

Den dobbelte OL-mesteren reiser på samling til Portugal onsdag. Der skal Tufte gjøre de siste forberedelsene til verdenscupstarten i Beograd 4. mai. – Jeg har hatt en god treningsperiode og føler ting er gått ganske bra. Testene har vært bra, forteller Tufte, som fyller 36 år i april.

Siste om Olaf: Tufte utenfor pallen

Alexander Dale Oen, brystsvømming:

Var en soleklar gullkandidat helt til han ble skadet i skulder og arm. Oppholder seg for tiden i høyden i Flagstaff i USA. – Det går etter planen med Alex. Han øker treningsmengden gradvis og nærmer seg normale treningsuker. Vi er optimistiske, sier landslagstrener Petter Løvberg til NTB.

Siste om Alexander: Oen trolig ikke klar til EM

Les alt om sommersport

Populært