Meny

Overga seg natt til tirsdag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter åtte timer overga en forsvarsansatt mann seg helt udramatisk til politiet ved 2-tiden i natt. - En overreaksjon fra Forsvarets side, sier en som var med på å forhandle frem løsningen.

Politiet beleiret mandag kveld et hus eid av Forsvaret. Offiseren som leide ble beskyldt for å ha våpen i huset og å helseproblemer, het det i en pressemelding fra politiet i går kveld.

ABC Nyheter snakket mandag kveld med offiseren som stilte seg helt uforstående til anklagene.

Overgivelsen skjedde i natt helt uten dramatikk, melder BT.no

- Klokken 02.10 ble mannen pågrepet. Han kom ut fra huset etter anmodning fra oss. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Vi hadde en forhandler som han inngikk avtale med, sier politiavdelingssjef i Bergen Vest, Tore Salvesen, til bt.no.

- Det var Forsvaret som ba politiet aksjonere mot en av sine egne. Det var en ekstrem overreaksjon, selv om politiet bare gjorde som de måtte i en slik situasjon, sier en av offiserens venner til ABC Nyheter tirsdag morgen.

Han ble innkalt i går natt og var med på å forhandle frem løsningen. Tirsdag morgen var det fortsatt uklart hvilken advokat som nå skal representere offiseren, men hans fagforening er involvert i dette.

Ifølge politiet hadde mannen «noen trivielle krav vi fant å kunne etterkomme».

Les også: - Jeg er redd for mitt liv

Aksjonen karakteriseres som langvarig. Den forsvarsansatte mannen ble fraktet til politistasjonen i Bergen sentrum. I natt opplyste operasjonsleder Erik Gjesdal overfor BT.no at han der trolig ville bli fremstilt for lege.

Bergenspolitiet rykket ut mandag i 18-tiden, på bakgrunn av tips om at en mann hadde våpen i et hus i Loddefjord. Bevæpnet politi og helsepersonell ble satt inn.

Politiet og Forsvaret bekreftet i går kveld at mannen er ansatt i Sjøforsvaret.

Under samtalen med ABC Nyheter mandag kveld sa offiseren at han nå fryktet for sin videre karriere i Sjøforsvaret.

Han sa at han hadde jaktvåpen i huset, men at de var forsvarlig oppbevart i våpenskap i huset. Etter det ABC Nyheter kjenner til stemmer dette med hva politiet fant ut etter pågripelsen i natt.

Offiseren mener selv at en konflikt med bakgrunn i en av Sjøforsvarets avdelinger er bakgrunn for hendelsen.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært