Meny

Riski matchvinner for Hønefoss

Riku Riski scorer sitt andre mål for Hønefoss i Tippeligakamp mellom Stabæk og Hønefoss på Nadderud Stadion mandag kveld. Foto: Anette Karlsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hønefoss er fortsatt ubeseiret etter fire serierunder. På Nadderud ble Stabæk slått 2-0 etter to scoringer av Riku Riski.

Første scoring kom på straffespark snaut to minutter ut i annen omgang. Den andre på en kontring, der Riski ble frispilt og trillet ballen enkelt i mål.

Stabæk blir dermed liggende på bunnplassen i det som har vært en trist sesongstart. Trener Petter Belsvik får en tung jobb med å få optimisme inn i et mannskap som sliter med mye, ikke minst effektiviteten.

Stabæk manglet høyreback Vegar Eggen Hedenstad som sliter med en kneskade. Jørgen Hammer, lagets eneste bæring, fikk sjansen på en for ham uvant plass i det som på forhånd lignet en tidlig skjebnekamp for Stabæk.

Det åpnet bra for «de blaa». Christer Kleiven sneiet tverrliggeren etter ti spilte minutter. Så brente Mads Stokkelien en stor gratissjanse etter en halvtime.

Etter pause la Hønefoss om til 4-5-1, Rune Bolseth kom inn som femte midtbanespiller. Det ga full klaff etter halvannet minutt. Bolseth forserte inn i feltet og ble meid ned av en klønete Tor-Marius Gromstad. Straffen satte Riku Riski sikkert inn til 1-0-ledelse for bortelaget.

– Vi la om til 4-5-1 i pausen og visste det ville gi oss sjanser på kontringer, sa en fornøyd Hønefoss-trener Leif Gunnar Smedrud.

Remond Mendu burde ha øket – før Stabæk kjempet seg tilbake i kampen. Christer Kleiven fikk muligheten til å utligne etter 70 spilte minutter, men avslutningen leste keeper Clark før han med et praktfullt tigersprang stoppet skuddet.

Les også: Nytt Molde-tap i eliteserien

Stabæk åpnet sesongen med en god kamp mot Aalesund. Tre poengløse og svake kamper senere fremstår laget som en klar dumpekandidat. Laget har flere gode enkeltspillere, men et spillemønster glimrer med sitt fravær. Mangelen av kantspillere er også åpenbar.

– Bra var det at vi styrte kampen og at vi skapte seks målsjanser. Men det var ikke bra ikke å sette sjansene og å tape til slutt. Jeg er skuffet over bare ett poeng etter fire kamper, sa Stabæk-trener Petter Belsvik.

Hønefoss er ubeseiret og har overrasket. Kun ett innsluppet mål på fire kamper er imponerende. Keeper Steven Thomas Clark hadde to avgjørende klasseredninger på Nadderud.

Neste gang kommer Aalesund på Hønefoss-besøk. Hjemmelaget slipper favorittstempelet i den kampen.

Les flere nyheter her

Populært