Meny

Sikkerhetsrådet advarer Nord-Korea

Militærparade i Pyongyang i forbindelse med markeringen av 100-årsdagen for landsfaderen Kim Il-Sungs fødsel. Nord-Korea høster internasjonal fordømmelse etter fredagens rakettoppskyting. Foto: Reuters / NTB scanpi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd fordømmer Nord-Koreas rakettest, skjerper sanksjonene og advarer landet mot nye rakettoppskytinger eller kjernefysiske tester.

Sikkerhetsrådet sier i en uttalelse at oppskytingen er et alvorlig brudd på FNs resolusjoner 1718 og 1874 og krever at nordkoreanerne avstår fra videre rakettesting.

– Sikkerhetsrådet gir uttrykk for at det er bestemt på å handle dersom det skjer en ny oppskyting eller kjernefysisk test, heter det i uttalelsen som ble vedtatt enstemmig mandag.

Sikkerhetsrådet skjerper også det eksisterende sanksjonsregimet mot Nord-Korea og setter flere nordkoreanere opp på sanksjonslisten.

Nord-Korea gjennomførte fredag en oppskyting av en langdistanserakett. Oppskytingen var mislykket, og raketten eksploderte i lufta etter et drøyt minutt.

Men oppskytingen har vakt sterke reaksjoner internasjonalt. Ifølge Nord-Korea var formålet å sende opp en værsatellitt.

Sør-Korea, Japan og USA mener oppskytingen var en dårlig skjult test av en langdistanserakett som kan bære atomstridshoder.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært