Meny

Sikkerhetsrådet advarer Nord-Korea

Militærparade i Pyongyang i forbindelse med markeringen av 100-årsdagen for landsfaderen Kim Il-Sungs fødsel. Nord-Korea høster internasjonal fordømmelse etter fredagens rakettoppskyting. Foto: Reuters / NTB scanpi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd fordømmer Nord-Koreas rakettest, skjerper sanksjonene og advarer landet mot nye rakettoppskytinger eller kjernefysiske tester.

Sikkerhetsrådet sier i en uttalelse at oppskytingen er et alvorlig brudd på FNs resolusjoner 1718 og 1874 og krever at nordkoreanerne avstår fra videre rakettesting.

– Sikkerhetsrådet gir uttrykk for at det er bestemt på å handle dersom det skjer en ny oppskyting eller kjernefysisk test, heter det i uttalelsen som ble vedtatt enstemmig mandag.

Sikkerhetsrådet skjerper også det eksisterende sanksjonsregimet mot Nord-Korea og setter flere nordkoreanere opp på sanksjonslisten.

Nord-Korea gjennomførte fredag en oppskyting av en langdistanserakett. Oppskytingen var mislykket, og raketten eksploderte i lufta etter et drøyt minutt.

Men oppskytingen har vakt sterke reaksjoner internasjonalt. Ifølge Nord-Korea var formålet å sende opp en værsatellitt.

Sør-Korea, Japan og USA mener oppskytingen var en dårlig skjult test av en langdistanserakett som kan bære atomstridshoder.

Les flere nyheter her

Populært