Meny

Dansk redermilliardær død

Den danske skipsrederen og mangemilliardæren Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller døde mandag og ble 98 år gammel. Foto: Wikimedia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bortgangen til redermilliardæren Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller har Danmark mistet en av sine viktigste næringslivsledere noensinne. Nå tar datteren opp arven etter sin far.

Mærsk, som han kaltes, døde mandag og ble 98 år gammel. Skipsrederen ledet i en årrekke den danske rederigiganten A.P. Møller-Mærsk. Nyheten førte straks til at verdien på selskapets aksjer steg med 4-5 prosent på København-børsen.

– Med sitt aldri sviktende ønske om å gjøre godt, satte han med sine store og mange initiativer vesentlig preg på sin samtid, skriver datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla (63) i en meddelelse.

Få timer senere kom meldingen om at Ane Uggla overtar som styreleder i A.P. Møller-Mærsks hovedaksjonær Almenfonden.

– Det var herr Møllers ønske at Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla skulle overta formannsposten. Det kan imidlertid først skje etter et styremøte i fondet, og det finner først sted etter begravelsen, sier pressesjef i A.P. Møller-Mærsk, Louise Münter.

Ane Uggla er Mærsks yngste datter, men hun har i lang tid arbeidet sammen med faren.

Så sent som sist uke deltok Mærsk som han alltid pleier på generalforsamlingen i A.P. Møller-Mærsk.

Aksjonærer og presse ble imidlertid vitne til en tydelig svekket skipsreder. Til tross for at helsen ble stadig mer svekket, kom han jevnlig på olje- og rederigigantens hovedkontor på Esplanaden i København.

Han hadde fortsatt ting å gjøre og litt forretninger å passe, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau. Han var helt fram til sin død leder for A.P. Møller-fondene, der hans datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla var nestleder.

Les flere nyheter her

Populært