Meny

Rettssaken mot Anders Behring Breivik:

Kan be om utsettelse

Terrortiltalte Anders Behring Breivik (t.h.) og hans forsvarer Geir Lippestad (t.v.) under første dag av terrorrettssaken i Oslo tingrett mandag. Foto: Odd Andersen (AFP photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk ca 2000 sider ny dokumentasjon i saken sist fredag, sier forsvarer Geir Lippestad. Han sier det er mulig de vil be om usettelse av saken.

OSLO TINGRETT (ABC NYHETER): Forsvarer Geir Lippestad antydet mandag at de kunne komme til å be om utsettelse av hele rettssaken mot Anders Behring breivik.

Årsaken er at politiet først sent fredag overleverte forsvarerne om lag 2000 sider ny dokumentasjon, sier Lippestad.

- Fredag klokken fire fikk vi ca 2000 siden ny dokumentasjon i saken.

Han sa at forsvarerne kjente til deler av dette materialet, blant annet avhør av tiltalte.

- Omfattende bevismateriale ble mottatt sent i saken, sier Lippestad og viste til en analyse av den påståtte organisasjonen Knight templar samt en rapport om bruk av sosiale medier.

- Jeg ber ikke om utsettelse nå, men bebuder at dette kan komme, fortalte Lippestad retten.

Det var etter at påtalemyndigheten var ferdig litt over klokken tre mandag, at den tiltaltes forsvarer fikk muligheten til å komme med en kort kommentar.

- Den tiltalte vil sikkert si mer om at han påberoper seg nødrett i løpet av de fem dagene han skal forklare seg, innledet Lippestad.

Han gikk så inn på de to ulike rettspsykiatriske vurderingene. Lippestad understreket hvor viktig den tiltaltes forklaring ville bli.

- Skjønner det er tøft for de etterlatte å høre hans forklaring.

- Men den tiltalte har en grunnleggende rett til å forklare seg. Hans forklarting vil være det viktigste bevismiddelet for retten som skal vurdere om han kan straffes eller ikke.

- Derfor er hans ideologi, planer og hvorfor han gjorde det han gjorde.

- Det er vanskelig å forstå den tiltaltes verdensbilde, innrømmet Lippestad som bakgrunn for at de ville innkalle historikere og andre i sin vitneførsel.

Les alt om rettssaken


Les flere nyheter her

Populært