Meny

Moren nekter å vitne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breiviks mor nekter å vitne i retten. Familien skjermer seg mot den forestående rettssaken, melder Dagbladet.

Statsadvokatene har stevnet Breiviks mor som vitne, men hun vil bruke sin rett i straffeprosessloven der nærstående familiemedlemmer kan nekte å forklare seg, melder Dagbladet.

Moren har stilt i flere politiavhør. Selv om hun ikke har forklaringsplikt, har hun i utgangspunktet oppmøteplikt om aktoratet eller forsvarerne vil lese høyt fra forklaringene hun har gitt politiet.

Trolig vil moren få legeerklæring slik at hun slipper å møte om hun blir bedt om det, skriver avisen videre. Breiviks mor vil holde seg borte fra rettslokalet, skriver Dagbladet, som har snakket med morens advokat Ragnhild Torgersen.

Les alt om terroren mot Norge

Siden 22. juli i fjor har moren i perioder vært helt eller delvis innlagt til psykiatrisk behandling. Overfor nære venner skal hun ifølge samme kilde ha gitt uttrykk for at hun aldri ønsker å treffe sønnen igjen. Breiviks stemor, som han fortsatte å pleie omgang med også etter at hun skilte seg fra 33-åringens far, skal heller ikke være til stede i retten.

Heller ikke Breiviks halvsøster i USA ønsker å møte i retten. Breiviks andre halvsøster, bosatt i Oslo, har tidligere uttalt til Dagbladet at hun og familien vil reise ut av landet når rettssaken begynner. I fjor ble både hun og de to andre søsknene i Oslo nedringt av både norske og utenlandske medier.

Breiviks far er bosatt i Sør-Frankrike. Han ønsker ikke å komme til Oslo mens rettssaken pågår, og har uttalt at han ikke tror han kommer til å flytte tilbake til Norge.

Les flere nyheter

Populært