Meny

Tingretten forbereder tidssprekk

Mandag morgen starter rettssaken mot Anders Behring Breivik. På grunn av flere vitner utelukkes det ikke at saken vil ta lengre tid enn de 10 ukene som er avsatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Oslo tingrett og Domstolsadministrasjonen skal være forberedt på at tidsskjemaet for terrorrettssaken kan sprekke. Aktoratet og forsvarerne har varslet flere vitner enn de 138 som er oppført på vitnelisten.

Etter det Aftenposten erfarer har tingretten og Domstolsadministrasjonen allerede i avtalene med vekterfirmaer, innleide ekstraansatte og politiets sikkerhetsopplegg tatt høyde for at rettssaken kan pågå én uke utover planen.

– Det er ukomplisert å la rettssaken fortsette ut over de ti ukene, hvis retten mener at det er nødvendig, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstolsadministrasjonen.

Les også: Her er Breivik på vei til retten

Totalt har tingretten fått en liste på 138 vitner fra aktor, forsvarere og bistandsadvokater. Etter at den siste rettspsykiatriske erklæringen ble levert har både aktor og forsvarere varslet at de vil kalle inn flere vitner.

Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad har også allerede reist spørsmålet om de fem dagene som er satt av til hans klients forklaring er nok.

Sorenskriver Geir Engebretsen har flere ganger fastslått at rettssaken vil bli gjennomført på de ti ukene som er fastsatt. Siste dag i retten vil etter planen være fredag 22. juni.

Les alt om rettsaken

Les flere nyheter

Populært