Meny

Uavgjort i underholdende lokaloppgjør

Vålerenga-spiller Martin Pusic scorer 0-1 mot Lillestrøm. Keeper Sead Ramovic fortviler. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjansene florerte på Åråsen, men Lillestrøm og Vålerenga delte poengene med 1-1 i «hatkampen» i eliteserien fotball søndag. Martin Pusic og Petter Vaagan Moen scoret.
Eliteserien fotball menn søndag, 4. runde:

Brann – Strømsgodset 1– 2 (0-1)

12.490 tilskuere

Mål: 0-1 Alexander Aas (41), 0-2 Peter Kovacs (58), 1-2 Kristoffer Barmen (90).

Dommer: Per Ivar Staberg, Malmefjorden.

Gult kort: Kim Ojo, Brann, Peter Kovacs, Strømsgodset.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarson, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Erdin Demir – Fredrik Nordkvelle (Kristoffer Barmen fra 65.), Hassan El Fakiri – Amin Askar, Fredrik Haugen, Erik Mjelde (Oumar Niasse fra 65.) – Kim Ojo (Chukwuma Akabueze fra 87.).

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Alexander Aas, Kim André Madsen, Abdul Razak Nuhu – Alfred Sankoh (Lars Iver Strand fra 83.), Mohammed Abu, Stefan Johansen – Øyvind Storflor (Anders Ågnes Konradsen fra 90.), Peter Kovacs, Ola Kamara.

Lillestrøm – Vålerenga 1-1 (1-1)

10.239 tilskuere

Mål: 0-1 Martin Pusic (1), 1-1 Petter Vaagan Moen (str. 37).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Guy Roger Toindouba, Lillestrøm, Marcus Pedersen, Lars Hirschfeld, Harmeet Singh, Vålerenga.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Sead Ramovic – Jesper Westerberg, Espen Nystuen, Frode Kippe, Steinar Pedersen – Erling Knudtzon (Mathis Bolly fra 72.), Guy Roger Toindouba, Palmi Rafn Palmason, Petter Vaagan Moen – Johan Andersson (Luke Rodgers fra 72.), Björn Bergmann Sigurdarson.

Vålerenga (4-2-1-3): Lars Hirschfeld – Dawda Leigh, Simon Andreas Larsen, André Muri (Nicolai Næss fra 9.), Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad, Harmeet Singh (Abdurahim Laajab fra 85.) – Martin Pusic – Mohammed Fellah (Bojan Zajic fra 71.), Marcus Pedersen, Håvard Nielsen.

Sogndal – Haugesund 1-1 (1-0)

3114 tilskuere

Mål: 1-0 Malick Mane (10), 1-1 Alexander Søderlund (72).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Taijo Teniste, Sogndal.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Kenneth Udjus – Eirik Skaasheim, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Taijo Teniste – Tonny Brochmann (Tore André Flo fra 82.), Henrik Furebotn, Stephane Diarra Badji (Ahyee Aye Elvis fra 90.), Ørjan Hopen – Ulrik Flo (Eirik Bakke fra 66.), Malick Mane.

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Martin Bjørnbak, Joakim Våge Nilsen – Håvard Storbæk (Maic Sema fra 70.), Trygve Nygaard, Geir Ludvig Fevang, Tor Arne Andreassen (Michael Haukås fra 51.) – Nikola Djurdjic, Alexander Søderlund.

Tromsø – Sandnes Ulf 3-1 (3-0)

4387 tilskuere

Mål: 1-0 Zdenek Ondrasek (8), 2-0 Thomas Drage (str. 18), 3-0 Vegard Aanestad (selvmål, 37), 3-1 Fredrik Torsteinbø (74).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Fredrik Björck, Hans Julius Norbye, Tromsø, Bo Andersen, Edier Frejd, Sandnes Ulf.

Rødt kort: Edier Frejd (to gule, 90), Sandnes Ulf.

Lagene:

Tromsø (4-4-1-1): Marcus Sahlman – Hans Julius Norbye, Fredrik Björck, Miika Koppinen (Saliou Ciss fra 52.), Hans Åge Yndestad – Magnus Andersen (Remi Johansen fra 61.), Serigne Modou Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage – Thomas Kind Bendiksen (Ole Martin Årst fra 72.) – Zdenek Ondrasek.

Sandnes Ulf (4-4-2): Bo Andersen – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Kenneth Sola – Andreas Ulland Andersen (Fredrik Torsteinbø fra 63.), Aksel Berget Skjølsvik, Andreas H. Westlye, Steinthor Thorsteinsson (Kamal Saaliti fra 81.) – Anel Raskaj, Gilles Mbang Ondo (Tommy Høiland fra 66.).

Aalesund – Odd Grenland 2-1 (1-0)

9922 tilskuere

Mål: 1-0 Demar Phillips (32), 1-1 Snorre Krogsgård (64), 2-1 Jonatan Tollås Nation (75).

Dommer: Tore Hansen, Mandalskameratene.

Gult kort: Simen Brenne, Odd Grenland.

Lagene:

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Fredrik Ulvestad (Peter Orry Larsen fra 67.), Jason Morrison – Magnus Sylling Olsen (Ville Jalasto fra 90.), Michael Barrantes, Demar Phillips – Sandor Post (Edvard Skagestad fra 57.).

Odd Grenland (4-3-3): André Hansen – Lars-Kristian Eriksen, Morten Fevang, Steffen Hagen, Emil Jonassen – Frode Johnsen, Jone Samuelsen, Simen Brenne (Herolind Shala fra 80.) – Snorre Krogsgård, Torgeir Børven, Elbasan Rashani (Adem Güven fra 59.).

Den prestisjetunge duellen kunne knapt startet på en verre måte for Lillestrøm. Allerede etter rundt 30 sekunders spill fikk Vålerengas Martin Pusic ballen i nettet til vertene. Kroaten bredsidet ballen forbi Sead Ramovic og ga Martin Andresens menn en drømmestart.

VIF fortsatte med gode offensive takter etter sjokkåpningen. Marcus Pedersen kunne doblet ledelsen alene med Ramovic. LSK-målvakten reddet imidlertid både første og annet forsøk fra VIF-spissen. Etter hvert fikk også romerikingene sine gode muligheter, Björn Bergmann Sigurdarson ble spilt alene gjennom med Lars Hirschfeld, men islendingen maktet ikke å få ballen forbi keeperen.

Lillestrøm dominerte mer og mer utover i omgangen. Hjemmelaget kunne fått straffe da Sigurdarson ble løpt ned av Simon Larsen, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre. Kamplederen dømte derimot straffe til kanarifuglene da Johan Andersson ble revet ned innenfor 16-meteren åtte minutter før sidebyttet. Petter Vaagan Moen benyttet sjansen til å ordne 1-1 fra elleve meter.

Like etter fikk Sigurdarson igjen sjansen alene med Hirschfeld, men canadieren vant også den duellen. Samme Hirschfeld avverget så nok en gang på overtid av første omgang da vertene forsøkte et skudd fra distanse.

Den underholdende kampen fortsatte med sjanser til begge lag etter hvilen. Mohammed Fellah og Martin Pusic fikk de beste sjansene for gjestene uten å få ballen forbi Ramovic. Mot slutten var både innbytter Luke Rodgers og Pálmi Rafn Pálmason uhyre nær en avgjørende scoring for LSK, men manglet noen millimetere på å treffe riktig med løpene inn foran VIF-målet. Dermed står Lillestrøm fortsatt uten seier i eliteserien etter fire kamper. Vålerenga mistet på sin side André Muri allerede før det var gått ti minutter på Åråsen. Stopperbautaen fikk en smell i hodet og måtte forlate banen.

Les også: Aas tilbake med et brak

Les flere nyheter

Populært