Meny

Barn drept av veibombe i Jemen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre barn var blant fire personer som ble drept av al-Qaida-soldater i Jemen søndag, opplyser jemenittiske myndigheter.

De tre barna som var på vei til skolen, skal ha blitt drept av en tidsinnstilt bombe i den østlige provinsen Hadramawt, opplyser en kilde i den jemenittiske sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge kilden var det al-Qaida som hadde satt ut veibomben natten før.

Ytterligere en person ble drept i et rakettangrep i byen Lawder i Sør-Jemen søndag. I tillegg ble minst fem andre såret i angrepet, som også skal ha blitt gjennomført av al-Qaida.

Myndighetene i Jemen opplyste lørdag at minst 222 personer er drept i kamper mellom regjeringssoldater og militante opprørere sør i Jemen de siste fem dagene. Det har i flere uker pågått harde kamper i og rundt Lawder, som al-Qaida forsøker å ta kontroll over.

Les også: Mange drept i kamper i Jemen

Forsvarsdepartementet skriver i en uttalelse søndag at tre lokale al-Qaida-ledere ble drept i et flyangrep sent lørdag kveld.

Ifølge en sikkerhetskilde ble angrepet gjennomført av en amerikansk drone, et førerløst fly. Det avviser departementet, som holder fast ved at bare jemenittiske kampfly gjennomfører slike operasjoner.

Angrepet skjedde ifølge kilden som AFP har snakket med, i provinsen Bayda, som ligger over 200 kilometer sørøst for hovedstaden Sanaa.

Les flere nyheter

Populært