Meny

Klistremerke skal bidra til å skjerme pårørende

Pårørende som vil være i fred for pressen under rettssaken mot Anders Behring Breivik, får tilbud om å gå med et klistremerke på jakkeslaget der budskapet er» No interviews, please». Støttegruppen etter 22. juli gir de pårørende tilbudet. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pårørende som vil være i fred for pressen under terrorrettssaken, får tilbud om å bruke et klistremerke på jakkeslaget der budskapet er «No interviews, please».

– Slik vil vi prøve å hjelpe pårørende som ikke ønsker å la seg intervjue av mediene, sier John Hestnes, som leder den lokale støttegruppen for dem som ble berørt av terroren i regjeringskvartalet.

Les også: Vil spille av video og telefonsamtaler mandag

Hestnes, som også er styreleder i den nasjonale Støttegruppen etter 22. juli, sier det han frykter mest i forbindelse med rettssaken, er at pressen, og da kanskje i første rekke utenlandske medier, vil rapportere for detaljert om de grusomheter som kommer fram i rettssaken.

Stort sett fornøyd

Hestnes sier Støttegruppen stort sett er fornøyd med måten Oslo tingrett så langt har lagt forholdene til rette for støttegruppen på.

– Retten har gjort en kjempejobb, og blant annet holdt flere møter med oss. Det samme har aktoratet gjort. Det er vi glade for, sier Hestnes.

– Jaget vekk

Det eneste Støttegruppen ikke er fornøyd med så langt, er ifølge Hestnes at flere av dem som befant seg i regjeringskvartalet og dets nærområde da det smalt, verken har fått plass i tingretten eller på Grand Hotel, der hele rettssaken vil bli overført.

Les også: – Hensynet til de pårørende veier tyngst

– Mange av dem som var i nærområdet og ikke ble fysisk skadd da det smalt 22. juli, ble jaget vekk. De er ikke registrert i systemet, men flere av dem sliter med ettervirkninger av sjokket, sier Hestnes til NTB.

Han mener også denne gruppen burde fått tilbud om plass for å følge rettssaken eller overføringen av den.

Les flere nyheter

Populært