Meny

TIME-reporter:

- Norske spesialstyrker i aksjon i Kabul nå

Røyk stiger opp etter angrep på den britiske ambassaden. Norske skarpskyttere er med i slaget som pågår i Kabul. Foto: Scanpix/Reuters/Omar Sobhani.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjoner, skuddsalver og raketter mot parlamentet og den russiske ambassaden i Kabul pågår søndag. Norske spesialstyrker skal være i aksjon sammen med afghanske styrker.

Det omfattende angrepet på Kabul blir møtt av motaksjoner og skyting flere steder i Kabul.

Det norske forsvaret opplyser ikke om norske soldater er i ilden.

Men ved halv totida meldte TIMEs reporter John Wendle at han så norske spesialstyrker sammen med afghanske soldater i posisjon sentralt i Kabul nå.

Minst sju eksplosjoner skal ha rystet området, i tillegg til skyting. Det meldes også om skyting andre steder i den afghanske hovedstaden, skriver NTB.

Taliban hevder de har angrepet det tungt bevoktede presidentpalasset til Afghanistans president Hamid Karzai. Uavhengige kilder har ikke bekreftet at palasset er under angrep.

Uttalelsen fra Taliban er den andre siden omfattende og koordinerte angrep mot flere av landets best bevoktede mål startet søndag. I den første meldingen tok opprørsgruppen på seg ansvaret for angrepene, mens de i den siste hevdet at de hadde innledet en offensiv mot presidentpalasset.

Reuters melder at det er avfyrt raketter mot parlamentet og mot den russiske ambassaden i Kabul.

Ifølge en ubekreftet melding skal selvmordsbombere være inne i Kabul Star Hotel, som er omringet av politi nå.

- Søk dekning!

Det har gått alarmer på flere av ambassadene, og ansatte har fått beskjed om å søke dekning.– Vi er klar over situasjonen og har kontakt med vår ambassade, opplyser kommunikasjonsrådgiver i UD Kjetil Elsebutangen til NTB.

Den norske ambassaden i Kabul er ikke rammet av de omfattende angrepene søndag, opplyser Utenriksdepartementet til NTB litt etter 12 søndag.

Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen vil imidlertid ikke si noe om hva de ansatte på ambassaden gjør nå eller hvilke sikkerhetstiltak som er iverksatt.

Rett etter angrep i Pakistan

De voldsomme angrepene i Kabul kommer få timer etter at pakistansk Taliban raidet et fengsel og satte fri over 300 fanger.

Les: Farlig dødsdømt på frifot.

Ifølge øyenvitner i Kabul brenner det også i et nybygd hotell som ligger inne på det strengt bevoktede området.

Tidligere på søndagen kunngjorde afghanske myndigheter at minst 100 talibansoldater er satt ut av spill de siste par dagene. De er enten drept, såret eller tatt til fange i flere operasjoner rundt om i landet. Afghanske regjeringsstyrker har fått støtte fra ISAF-styrkene under operasjonene.

Det er ikke kjent om søndagens angrep i Kabul kan settes i sammenheng med operasjonen mot Taliban.

ABC Nyheter følger saken.

Les andre nyheter her.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært