Meny

I tilfelle hotell-streik:

Tar ikke hotellene fra Breiviks ofre

Unntar Oslo-hotellene fra streik: Fellesforbundet og lederen Arve Bakke. Foto: Thomas Vermes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellesforbundet har gjort noe så sjeldent som å unnta Oslo fra en hotellstreik. De ønsker ikke å ramme de som er i Oslo for å følge Breivik-rettssaken.

Forbundsleder Arve Bakke og Fellesforbundet ønsker ikke at mange hundre Utøya-ofre og presse som er i Oslo for å følge rettssaken mot Anders Behring Breivik, skal bli kastet ut av hotellrommene sine og stå uten overnattingssted, skriver VG.

- Hvis det blir streik i hotellsektoren fra torsdag morgen, ønsker vi å unngå at det blir fokus på at vi rammer de som er i byen fordi de ønsker å følge rettssaken mot Breivik, sier informasjonssjef Vidar Grønli i Fellesforbundet til VG.

Brøt meklingen lørdag

Lørdag brøt Fellesforbundet diskusjonene med NHO om lønnsoppgjøret for de hotell- og restaurantansatte. Det betyr at mekling settes i gang. Men fristen er onsdag kveld.

Les: Brudd for hotell og restaurant.

Når ikke partene fram til enighet da, tar Fellesforbundet i første omgang ut 2348 av sine medlemmer i streik fra torsdag morgen. Denne første gruppa av streikende befinner seg i fire fylker - men altså ikke hovedstaden.

Kan ta ut Oslo-hoteller seinere

Vidar Grønli sier til VG at problemstillingen dukket opp da de ble klar over at mulig meklingsslutt for hotell- og restaurantfagene falt sammen med oppstart av rettssaken mot Breivik i Oslo Tingrett til uken.

- Vi diskuterte det inngående og kom til at vi for å skjerme de pårørende og andre involverte i rettssaken, unnlater å ta ut hotellene i Oslo i første streikeuttak. Han fremholder at Oslo-hoteller kan bli rammet i senere streikeuttak, men at de foreløpig skjermes hvis det blir streik til uken.

Frontfagene henger i

I meklingen på overtid for de såkalte frontfagene i industrien, som egentlig hadde frist lørdag kveld, er det ennå ingen løsning søndag formiddag.

Les også: Norsk streik kan ramme bilpoduksjon i Europa.

ABC Nyheter får opplyst at det er uvisst når riksmekler Kari Gjesteby vil legge fram et utkast til ny tariffavtale, eller om hun overhodet lykkes i det.

Les flere nyheter her.

Populært