Meny

Fotballspiller døde av hjertestans

Livorno-spilleren Piermario Morosini døde etter at han kollapset på fotballbanen under en kamp mot Pescara. Foto: AFP PHOTO / Luciano Pieranunzi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livorno-spiller Piermario Morosini fikk hjertestopp under en serie B-kamp mot Pescara lørdag. Han døde på sykehus kort etter.

Morosini har tidligere spilt for Udinese og Bologna. Han segnet lørdag om etter 31 minutter, prøvde å komme seg på beina igjen og falt så livløs om på gressmatten.

25-åringen ble en liten stund holdt i kunstig koma. Morosini fikk hjertemassasje ute på banen før ambulansen endelig kom seg inn etter å ha blitt sperret ute av en parkert bil. Dermed tapte helsepersonell viktig tid i behandlingen av spilleren.

Skrekkslagne

Ute på banen sto skrekkslagne spillere, ledere og dommere rundt Morosini mens han fikk behandling.

– Han så meg inn i øynene da han ble lagt inn i ambulansen, sier Pescara-lederen Danilo Iannascoli til Sky Italia.

Livet sto ikke til å redde. – Det lot seg ikke gjøre å redde den unge mannen. Han kom aldri til bevissthet igjen, sier kardiologen Leonardo Paloscia til Gazzetta dello Sport.

Stoppet

Italiensk fotball er i sjokk etter hendelsen. Alle fotballkamper i de to øverste divisjonene i landet denne helgen er innstilt etter tragedien.

Livorno ledet 2-0 da kampen ble avbrutt.

Det er ikke lenge siden Boltons Fabrice Muamba segnet om i en cupkamp mot Tottenham. Han reddet livet mot nesten alle odds og er i framgang på et sykehus i London.

Les også: Legen: - Muamba var klinisk død i 78 minutter

Les også: Muamba gjør store framskritt

I fjor høst ble Branns Carl-Erik Torp reddet av hjertestarter under en kamp mot Sogndal. Han skrev lørdag dette på sin twitterprofil: «Tragisk dødsfall i fotballfamilien. Piermario Morosini kollapset på banen og døde senere på sykehuset. Tragisk og uforståelig. RIP Morosini».

Haugesunds Nikola Djurdic er skremt. «Dette har skjedd for ofte i det siste og ofte i fotball og med unge gutter. Tragedie, tragedie», skriver han.

Piermario Morosino på fotballbanen før han ble rammet av hjertestans. Foto: AFP PHOTO / Luciano PieranunziPiermario Morosino på fotballbanen før han ble rammet av hjertestans. Foto: AFP PHOTO / Luciano Pieranunzi

Les flere nyheter

Populært